Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Ενίσχυσε τις βιβλιοθήκες απομακρυσμένων περιοχών της Λέσβου

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο δημοτικός οργανισμός πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος Παπάγου – Χολαργού, ενίσχυσε με δεκάδες βιβλία δύο απομακρυσμένες βιβλιοθήκες στην Λέσβο.

Όλα τα βιβλία μάλιστα αποτελούν ευγενική προσφορά των μελών και φίλων του οργανισμού, δείχνοντας ξεκάθαρα την πρόθεση των πολιτών να ενισχύσουν όπως μπορούν τους συνανθρώπους τους στην Λέσβο, που αγαπούν το διάβασμα.

 Όλα τα βιβλία συγκεντρώθηκαν ύστερα από ανοικτή πρόσκληση του ΔΟΠΑΠ κατά την περίοδο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού του Τμήματος, αποτελούν ευγενική προσφορά των συμμετεχόντων σε αυτές και στάλθηκαν με κάλυψη δαπάνης μεταφοράς από τον ΔΟΠΑΠ.Η συντριπτική πλειοψηφία των βιβλίων είναι νεότερων εκδόσεων και αφορούν παιδιά και ενήλικες. Η θεματολογία τους είναι ποικίλη, όπως:

Βιβλία για ενήλικες

Ελληνική και ξένη λογοτεχνία

Ποίηση

Ελληνική Γραμματεία

Μνήμες σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας

Σύγχρονη ψυχολογία

Λογοτεχνία στην αγγλική και γαλλική γλώσσα

Βιβλία για παιδιά

Ελληνική και ξένη λογοτεχνία

Παραμύθια

Μυθολογία

Βιβλία γνώσεων

Σχολικά βοηθήματα

Λογοτεχνία στην αγγλική γλώσσα

«Η πρωτοβουλία αυτή του ΔΟΠΑΠ έτυχε θερμής υποδοχής των ιθυνόντων των δύο βιβλιοθηκών και τέθηκαν οι βάσεις για μελλοντική συνεργασία με τα σχολεία της περιοχής. Τίποτε δε θα είχε γίνει δίχως τη συνεργασία των μελών και φίλων του ΔΟΠΑΠ. Τους ευχαριστούμε θερμά», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Μιχάλης Υφαντής.

Η παραλαβή των βιβλίων έγινε από το Γυμνάσιο Πέτρας Λέσβου και τη Βιβλιοθήκη Σκουτάρου Λέσβου.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -