Δήμος Πετρούπολης: Υπαίθριο εργαστήριο κηπουρικής για μικρά παιδιά

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχοντας στους εορτασμούς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, προσκαλεί τους μικρούς του φίλους να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να συμμετάσχουν στο Υπαίθριο Εργαστήριο Κηπουρικής που διοργανώνει την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 και ώρα 10 το πρωί στο Άλσος Αγίου Δημητρίου, (όπισθεν του ιερού ναού) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Μέσα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο φυσικό περιβάλλον, τα παιδιά παίζουν και μαθαίνουν, παρατηρούν, αγγίζουν και δημιουργούν, δρουν ομαδικά και συνεργάζονται.

Οι «Μικροί κηπουροί» θα έχουν τη δυνατότητα να φυτεύσουν αρωματικά φυτά και να συλλέξουν χρήσιμες πληροφορίες για τη φύτευση και τη φροντίδα τους, ενώ θα ενημερωθούν από τους Γεωπόνους του Δήμου για τις ιδιότητές τους.

Δραστηριότητες σαν αυτή είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, ώστε τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία να κατανοήσουν τη σημασία του πρασίνου στη ζωή μας και να αναπτύξουν μια ορθή στάση ζωής που εμπερικλείει αγάπη για τη φύση και αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -