Δήμος Βάρης: Εκδήλωση για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ανοιχτή εκδήλωση για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας διοργανώνει την Κυριακή 20 Μαρτίου ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Βουλιαγμένης από τις 10:00 έως τις 15:00 και γίνεται στο πλαίσιο της 15ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συγκεκριμένα στις 12:00, η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ, κα. Βασιλική Δανέλλη Μυλωνά και ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, θα απευθύνουν χαιρετισμό και θα υπογράψουν σύμφωνο συνεργασίας του Δήμου με το Ι.Ο.ΑΣ.

Το σύμφωνο προβλέπει την εδραίωση συνεργασίας και την από κοινού ανάπτυξη δράσεων για την εκπαίδευση, επικοινωνία, πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε ό, τι αφορά την οδική ασφάλεια, τις υποδομές και συναφή με αυτή θέματα, καθώς και την υλοποίηση δραστηριοτήτων, με απώτερο σκοπό την εκδήλωση θετικής συμπεριφοράς των χρηστών στο οδικό περιβάλλον και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Παράλληλα με την υπογραφή του συμφώνου, κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία, να περάσουν μια δημιουργική μέρα, όπου με ευχάριστο τρόπο θα δοθούν τα ερεθίσματα για αλλαγή της συμπεριφοράς των οδηγών και των πεζών, μακροπρόθεσμα και ουσιαστικά. 

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος από το Υπουργείο Παιδείας «Ασφαλώς Ποδηλατώ». 

Στους ενήλικες θα δοθεί δυνατότητα να κινούνται ελεύθερα στους σταθμούς βιωματικής και πρακτικής ενημέρωσης που θα έχουν δημιουργηθεί. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε workshops διαφορετικής θεματολογίας (πχ. Χρήση Ζώνης Ασφαλείας, Αλκοόλ και Οδήγηση, κ.ο.κ.) βασισμένα στον εξοπλισμό που θα διαθέσει το Ινστιτούτο τα οποίο περιλαμβάνουν:

  • Προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου – Ανατροπή 360ο ως οδηγός ή επιβάτης σε όχημα.
  • Επίδειξη της χρησιμότητας της ζώνης ασφαλείας για όλους τους επιβαίνοντες σε κάθε διαδρομή.
  • Γυαλιά Προσομοίωσης Μέθης.
  • Δραστηριότητα σχετικά με την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
  • Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση & εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.
  • Κατάρτιση μέσω θεωρητικής, βιωματικής εκπαίδευσης & διαδραστικών δραστηριοτήτων για ενήλικες & εφήβους.
  • Ενημέρωση παιδιών με παράλληλη εκμάθηση κρίσιμων ζητημάτων για την κυκλοφορία στο δρόμο και τη χρήση του ποδηλάτου.

Τέλος, το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν και μέλη του Συλλόγου Ιστορικών Σπορ Αυτοκινήτων (ΣΙΣΑ) με εντυπωσιακά αυτοκίνητα του προσφάτου παρελθόντος και με την παρουσία τους θα δηλώσουν πως στηρίζουν τις πρωτοβουλίες του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -