Δύο χρόνια λειτουργίας του gov.gr

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του http://gov.gr που παρέχει σήμερα 1.370 ψηφιακές υπηρεσίες, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Ειδικότερα:
-Έχουν χρησιμοποιήσει το http://gov.gr 7.936.034 πολίτες, εκδίδοντας τουλάχιστον ένα έγγραφο ή υποβάλλοντας μια ηλεκτρονική δήλωση.
-Έχουν εκδοθεί – υποβληθεί ηλεκτρονικά 159.346.146 έγγραφα ή δηλώσεις.
-Έχουν εκδοθεί 6.285.764 υπεύθυνες δηλώσεις και 2.189.684 εξουσιοδοτήσεις σε 3.195.589 πολίτες.
-Έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση πάνω από το 42% των συνταγών και των παραπεμπτικών.
Το http://gov.gr εξελίσσεται και βελτιώνεται συνεχώς επικαιροποιείται με βάση τα σχόλια, τις προτάσεις και τις αξιολογήσεις των επισκεπτών. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνες το ποσοστό ικανοποίησης των πολιτών στην ερώτηση αν είναι χρήσιμη η σελίδα που περιγράφει την κάθε υπηρεσία, ξεπερνά το 95%.
Κάθε ημέρα λειτουργίας του το http://gov.gr πλησιάζει τον στόχο που είχε τεθεί από την αρχή : να αποτελέσει το κέντρο ψηφιακής εξυπηρέτησης που θα συγκεντρώνει όλες τις λύσεις και όσα πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται με το Δημόσιο. Να είναι, το ένα και μοναδικό σημείο επαφής πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο.
Η εκθετική αύξηση των ψηφιακών συναλλαγών αποτυπώνει -όπως δήλωσε χθες ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης- το μέγεθος της διευκόλυνσης στην καθημερινότητα όλων μας. Η Κυβέρνηση συνεχίζει την ψηφιακή μεταρρύθμιση, με τον πολίτη στο επίκεντρο υλοποιώντας κάθε ημέρα μια μικρή αλλαγή με την οποία κερδίζεται χρόνος και πόροι και εξάλειψη της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -