Friday, 2 October 2025

Εγκαινιάστηκε η έκθεση με έργα του Πάμπλο Πικάσο στους Δελφούς

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Tο Σάββατο 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης Pablo Picasso. Ο ιδιοφυής αγωνιστής της τέχνης και της δημοκρατίας. 

Σπάνιες αφίσες και κεραμικά του κορυφαίου καλλιτέχνη παρουσιάστηκαν στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) στους Δελφούς.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Καθηγητής του Χάρβαρντ Παναγιώτης Ροϊλός, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και διάβασε τον χαιρετισμό της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Προφίλ της Ζακλίν (1956). Κεραμικό πιάτο. Edition Picasso – Madoura

Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό η επίτιμη Πρόεδρος Ε.Π.Κε.Δ., Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας και ο διευθυντής του Ε.Π.Κε.Δ. καθηγητής Ανδρέας Γκόφας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της έκθεσης από τον επιμελητή της Τάκη Μαυρωτά.

Το μεσημέρι του Σαββάτου προηγήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Την Κυριακή, 12 Μαΐου, στις 10.30, πραγματοποιήθηκε η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Πάμπλο Πικάσο, ο μεγάλος ανανεωτής της τέχνης του 20ού αιώνα», με τους Παναγιώτη Ροϊλό, πρόεδρο του Ε.Π.Κε.Δ., Ερατώ Χατζησάββα, Πρύτανη Α.Σ.Κ.Τ, Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Μιχάλη Αρφαρά, χαράκτη και ζωγράφο, Μαρίτσα Τραυλού, κεραμίστρια και Τάκη Μαυρωτά, θεωρητικό και κριτικό της τέχνης. Ο διευθυντής Ε.Π.Κε.Δ., καθηγητής Ανδρέας Γκόφας, στο τέλος της συζήτησης ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους και τους παρευρισκόμενους από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, της εκπαίδευσης καθώς και από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Yan Barbu (1963). Κεραμικό κανάτι. Ιδιωτική συλλογή. Edition Picasso – Madoura

Την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 11.30, στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου η ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κάρμεν Ρουγγέρη μαζί με την Χριστίνα Κουλουμπή ηθοποιό, σκηνογράφο ενδυματολόγο, θα αφηγηθούν το παραμύθι εμπνευσμένο από τη ζωή του μεγάλου ζωγράφου Μια Κυριακή με τον Πικάσο, των εκδόσεων ΑΜΜΟΣ.

Διάρκεια έκθεσης 11 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 
Δευτέρα -Παρασκευή 08:00-21:00
Σάββατο-Κυριακή10:00-18:00

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!