Μια νέα ψηφιακή υπηρεσία έρχεται στη διάθεση των πολιτών από τον ΕΟΑ Λευκωσίας, ώστε να τους ενημερώνει για τις επικίνδυνες οικοδομές.
Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος
Μία νέα ψηφιακή υπηρεσία, βρίσκεται πλέον στη διάθεση των πολιτών από τον Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, παρέχοντάς τους ενημέρωση, για τις επικίνδυνες οικοδομές, που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια της Επαρχίας Λευκωσίας.
Η ψηφιακή υπηρεσία “Ενεργό Μητρώο”, περιλαμβάνει όλες τις επικίνδυνες οικοδομές, που έχουν κριθεί επικίνδυνες ή χρήζουν επισκευής από τον ΕΟΑ Λευκωσίας, τα οποία παρουσιάζουν ομαδοποιημένα στοιχεία από τον αστικό ιστό και τις κοινότητες στην ύπαιθρο. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα αναζήτησης και ανάλυσης των στοιχείων ανά διοικητική περιοχή, καθώς και περιήγησης στον διαδραστικό χάρτη.
Ο Τομέας Επικίνδυνων Οικοδομών του ΕΟΑ Λευκωσίας διενεργεί επιτόπιους ελέγχους και αξιολογεί τόσο τις οικοδομές που είχαν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνες ή χρήζουσες επισκευής από τις πρώην αρμόδιες Αρχές (Δήμους και Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας) και οι οποίες παραδόθηκαν στον ΕΟΑ Λευκωσίας στις 30 Απριλίου 2025, όσο και οποιεσδήποτε νέες περιπτώσεις.
Το Ενεργό Μητρώο, παρουσίασε συνολικά 712 οικοδομές, από τις οποίες 657 έχουν χαρακτηριστεί επικίνδυνες και 55 χρήζουν επισκευή. Οι 310 βρίσκονται στον αστικό ιστό και οι 402 στην ύπαιθρο, καλύπτοντας έτσι 72 διοικητικές περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας.
Αξίζει να αναφερθεί πως το μητρώο, είναι δυναμικό και επικαιροποιείται αυτόματα, όταν προκύπτουν νέα δεδομένα, διασφαλίζοντας έτσι την έγκυρη και συνεχή ενημέρωση των πολιτών.
Πού είναι διαθέσιμη η νέα ψηφιακή υπηρεσία;
Το ενεργό μητρώο και ο διαδραστικός χάρτης των επικίνδυνων οικοδομών θα το βρει κάποιος στον ακόλουθο σύνδεσμο: Ενεργό Μητρώο Επικίνδυνων Οικοδομών — ΕΟΑ Λευκωσίας
Η νέα ψηφιακή του ΕΟΑ Λευκωσίας, θέλοντας να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την ψηφιοποίηση του Οργανισμού, για την ενημέρωση του κόσμου, εξασφαλίζει τη δημόσια ασφάλεια και τη διαφάνεια. Παράλληλα, συνεισφέρει στην πιο ουσιαστική άσκηση των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού, για τις επικίνδυνες οικοδομές.
Πηγή: philenews.com
Αν θέλετε να διαβάσετε κι άλλα νέα από την Κύπρο, πατήστε: ΕΔΩ
Γράφει: Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος








