ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία: Ημερίδα από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση  διοργανώνει τη διαδικτυακή ημερίδα «Επαναστάτες Χωρίς Παιδεία» την Τρίτη 20 Απριλίου 2021.

Στόχος της ημερίδας

Στόχος της εκδήλωσης είναι να εκκινήσει μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας, και να εξετάσει τη διερεύνηση προτάσεων και λύσεων προκειμένου η ελληνική κοινωνία να δημιουργήσει και να αξιοποιήσει ένα σημαντικό κεφάλαιο γνώσης, που θα αποτελέσει τη βάση της νέας επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Το καλωσόρισμα θα γίνει με την κεντρική ομιλία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, και του Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ Ευθύμιου Ο. Βιδάλη, που θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Λεωνίδας Κόσκος.

Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης Άγγελος Συρίγος, θα μιλήσει στη θεματική ενότητα «Η Μάθηση της Μάθησης». Η ενότητα πραγματεύεται για νέους στόχους της εκπαίδευσης και το κατά πόσο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπορούν να συνδέσουν τους σπουδαστές με τις νέες αγορές εργασίας.

Θα ακολουθήσει έπειτα ομιλία του frm MO, Toyota Motor Corporation, EVP & COO Toyota Motor Europe και Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Τάκη Αθανασόπουλου.

Στη θεματική συζήτηση «Επανεκπαίδευση και Απόκτηση νέων ικανοτήτων» θα συμμετέχουν ο Διοικητής και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, η Γενική Διευθύντρια Marketing ΝΑ Ευρώπης της Google, Μαρία Φουντά και ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του kariera.gr, Θεόφιλος Βασιλειάδης.

Στην επόμενη ενότητα «Βελτίωση Ικανοτήτων: Αντιστρέφοντας τον Κύκλο της Επαναλαμβανόμενης Εργασίας» θα συμμετέχουν ο Πλούταρχος Ρήγας, Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης, Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και ο δημοσιογράφος της Καθημερινής Πάσχος Μανδραβέλης που θα αναλύσουν τον ορισμό της επίκαιρης τάσης του Upskilling.

Αριστοτέλης Βαβουγυιός, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και ο Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επαγγελματικού Προσανατολισμού & Σταδιοδρομίας  είναι αυτοί που θα συζητήσουν για τις «Δεξιότητες και Επαγγελματικά Προσόντα».

Η  εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη θεματική ενότητα «Κοινωνικές Δεξιότητες: Εύκολες ή Περίπλοκες;» με τη Λήδα Σγουράκη, Regional Manager της Randstad Hellas και τη Σοφία Πρωτόπαππα, Διευθύντρια Γραφείου Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας του Hellenic American College.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ελεύθερη με εγγραφή στο link.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ή καλέστε στα 2103680927 και 2103680007.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News






Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button