Επίσκεψη της Βικτόριας Χίσλοπ στο Οροπέδιο Λασιθίου

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με την γνωστή και αγαπητή συγγραφέα στην Ελλάδα Βικτόρια Χίσλοπ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λασιθιωτών Αγίου Νικολάου «Δίας» Γιώργος Μπελούκας

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λασίθι, η κα. Χίσλοπ επισκέφθηκε τους χώρους όπου πραγματοποιούνται οι αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες. Το ανασκαφικό έργο συνεχίζεται μετά από 100 χρόνια,  από την τελευταία ανασκαφή, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού.Η γνωστή συγγραφέας του βιβλίου «Το Νησί»,  που έχει μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση και από το τηλεοπτικό κοινό ως σειρά, συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο ξεναγήθηκε από την Χρύσα Σοφιανού στον αρχαιολογικό τόπο γέννησης του Δια. Ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης της ευχήθηκε η καινούρια τηλεοπτική της σειρά που θα ξεκινήσει να προβάλλεται με τίτλο «Καρτ Ποστάλ» να έχει την ίδια τηλεοπτική αποδοχή και επιτυχία.

Η συγγραφέας από την πλευρά της ευχαριστώντας για την υποδοχή και την φιλοξενία τον Δήμαρχο, δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον τόπο, τους αρχαιολογικούς του χώρους από την περίοδο του Μινωικού Πολιτισμού, από την ιστορία, την παράδοση του Λασιθίου, την φυσική ομορφιά της περιοχής και τους ανθρώπους της. Η κα. Χίσλοπ που έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην προβολή ευρύτερα της Κρήτης, του τουρισμού της, από το συγγραφικό της έργο που έχει μεταφερθεί στην τηλεοπτική οθόνη αναχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από την φιλοξενία που της επιφυλάχθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου, το τοπίο, τους μύθους που το πλαισιώνουν και τις αρχαιολογικές έρευνες που είναι σε εξέλιξη και υποσχέθηκε ότι τους επόμενους μήνες θα επισκεφθεί και πάλι την περιοχή. 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -