Wednesday, 30 September 2025

Έρχεται επιδότηση 60% για φωτοβολταϊκά στις στέγες

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο 60% θα φθάνει το ποσοστό της επιδότησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση, ανέφερε η γενική γραμματέας Ενέργειας του ΥΠΕΝ Αλεξάνδρα Σδούκου μιλώντας στο συνέδριο Renewable & Storage Forum.

Το ποσοστό ενίσχυσης θα αφορά ΑΠΕ σε συνδυασμό με αποθήκευση (μπαταρίες) για μονάδες ισχύος έως 10 κιλοβάτ ενώ ο Οδηγός του προγράμματος αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παράλληλα, ετοιμάζονται άλλα δύο προγράμματα για την ενίσχυση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών: είναι το πρόγραμμα προϋπολογισμού 160 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση μονάδων αυτοπαραγωγής σε επιχειρήσεις και το πρόγραμμα για την ενίσχυση ενεργειακών κοινοτήτων των Δήμων, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ που θα αποσκοπεί στην στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών.

Η κα Σδούκου περιέγραψε συνολικά τις προτεραιότητες για το επόμενο 8μηνο που περιλαμβάνουν:

  • Την κατάρτιση του νέου ενεργειακού σχεδιασμού που θα περιλαμβάνει πιο φιλόδοξους στόχους για το 2030 οπότε το μερίδιο των ΑΠΕ θα πρέπει να φθάσει στο 80 % στην ηλεκτροπαραγωγή, 50 % στην ψύξη-θέρμανση και 30 % στις μεταφορές.
  • Η ενσωμάτωση των Οδηγιών για τους καταναλωτές (το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στη Βουλή) και τις ΑΠΕ.
  • Η ολοκλήρωση του Πληροφοριακού Συστήματος για τις ΑΠΕ που θα ψηφιοποιήσει τη διαδικασία αδειοδότησης.
  • Η προκήρυξη ενός ακόμη διαγωνισμού για ΑΠΕ ως το τέλος του χρόνου.
  • Το ξεκαθάρισμα των έργων που έχουν οριστικές προσφορές σύνδεσης ώστε είτε να προχωρήσουν είτε να απελευθερώσουν τον ηλεκτρικό χώρο που καταλαμβάνουν.
  • Η προώθηση της αποθήκευσης ενέργειας με στόχο τη διασφάλιση ισχύος 1,6 γιγαβάτ ως το τέλος του 2025.
  • Η εκκίνηση των διαγωνισμών για εγκατάσταση υβριδικών συστημάτων ΑΠΕ στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, το 2023.
  • Η προώθηση των υπεράκτιων αιολικών με στόχο το πρώτο να εγκαινιαστεί ως το 2030.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!