ΕΡΓΑΣΙΑ

EUROCERT: Πιστοποιητικά ETHOS σε επιχειρήσεις της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η EUROCERT, o αμιγώς Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης, με πολυεθνικό χαρακτήρα, απένειμε Πιστοποιητικά με βάση το Πρότυπο ETHOS σε τέσσερα Μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και συγκεκριμένα στις εταιρίες AGRINO, ΧΗΤΟΣ-ΖΑΓΟΡΙ, POLYECO και SEPTONA, στο πλαίσιο της διαδικτυακής Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Πρωτοβουλίας στις 18 Μαρτίου 2021.

Το ETHOS, είναι ένα Πρότυπο Αξιολόγησης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) των επιχειρήσεων, το οποίο έχει εκπονηθεί από κοινού με το CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) και την EUROCERT, με εστίαση στις βασικές αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ανάλογα με το επίπεδο συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, απονέμεται το Σήμα ETHOS (συμμόρφωση >60%), ETHOS GOLD (συμμόρφωση >75%) και ETHOS PLATINUM (συμμόρφωση >90%).

Ο κ. Γεώργιος Μπρισκόλας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EUROCERT, απένειμε τα Πιστοποιητικά ETHOS, ενώ παρούσα στην βράβευση ήταν και η Πρόεδρος του CSR Hellas, κα Μαρία Αλεξίου, η οποία επεσήμανε την σημασία υιοθέτησης του Προτύπου ETHOS, ως κριτηρίου ένταξης των Μελών στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Οι βασικοί πυλώνες απαιτήσεων του Προτύπου ETHOS, είναι μεταξύ άλλων, ο σεβασμός στα δικαιώματα των εργαζομένων και στα ανθρώπινα δικαιώματα, η υγεία, η ασφάλεια και οι συνθήκες εργασίας, ο σεβασμός προς το περιβάλλον, η ποιότητα εξυπηρέτησης προς τον πελάτη κλπ.

Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας 100% Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης, με πολυεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Αποτελεί έναν ανεξάρτητο φορέα Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων που διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό με ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων και παρέχει πάνω από 50 υπηρεσίες Ελέγχων/Πιστοποιήσεων σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία και η ναυτιλία.

EUROCERT

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site της EUROCERT:

https://www.eurocert.gr/


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button