Η Αμοργός τρέχει όλο το χρόνο στα «Αθλητικά Μονοπάτια»

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τα Αθλητικά Μονοπάτια είναι μια πρωτοβουλία που σχεδιάζεται και υλοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence  υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) , με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προώθησης της αθλητικής παιδείας, μέσω δράσεων που προάγουν τη ψυχική και σωματική υγεία. Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών στα νησιά της λεγόμενης «άγονης γραμμής».

Το πρόγραμμα προάγει τη δημιουργική ενασχόληση των παιδιών μέσω του αθλητισμού βάζοντας ως στόχο: την ανάπτυξη των βασικών κινητικών δεξιοτήτων των παιδιών, την βελτίωση της ψυχικής ευεξίας μέσω του ελεύθερου και δημιουργικού παιχνιδιού και την κοινωνικοποίηση των παιδιών με τη συμμετοχή τους σε ομαδικά παιχνίδια.

Η Αμοργός συμμετείχε στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των Αθλητικών μονοπατιών» με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των παιδιών. Η επιτυχημένη λειτουργία του προγράμματος έφερε τα «Αθλητικά μονοπάτια» για όλο το χρόνο στην Αμοργό αφού εντάχθηκε και στο χειμερινό πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο έως τον Ιούλιο τρεις φορές την εβδομάδα, απογευματινές ώρες, τα παιδιά από όλο το νησί, που έχουν δηλωθεί  στα «Αθλητικά μονοπάτια» με την καθοδήγηση καθηγητή φυσική αγωγής θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες αλλά και δράσεις και ενημερώσεις για την υγεία και τη διατροφή.

Κάθε δραστηριότητα που εντάσσεται στα «Αθλητικά Μονοπάτια»  διεξάγεται σύμφωνα με τις τρέχουσες κυβερνητικές οδηγίες σχετικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της COVID-19.

Ο Δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος, δήλωσε: « Η υγεία, η ψυχολογία και η εκπαίδευση των παιδιών αποτελούν προτεραιότητα μας. Είμαστε χαρούμενοι που η Αμοργός εντάχθηκε στο χειμερινό πρόγραμμα των Αθλητικών Μονοπατιών. Ως Δήμος μέσω της ΔΗΚΕΑ καλύπτουμε τη διαμονή και τη μετακίνηση του καθηγητή φυσικής αγωγής. Ευχαριστώ το Ίδρυμα Σταυρός Νιάρχος που έχει αγκαλιάσει την Αμοργό καθώς και γονείς και εκπαιδευτικούς για την εμπιστοσύνη τους στο πρόγραμμα»

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -