MEDIAΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Angelina Jolie ως ανάδοχος του project «Women for Bees»

Η Angelina Jolie είναι γνωστή τόσο για το υποκριτικό της ταλέντο όσο και για την φιλανθρωπική της δράση.  Η συμμετοχή της επομένως στο project υπέρ της διάσωσης των μελισσών και τη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας τους δεν μας έκανε καθόλου εντύπωση.

Η ηθοποιός αποτελεί πλέον -και όχι αδίκως- σύμβολο ανθρωπισμού. Έχει επιβεβαιώσει ουκ ολίγες φορές τη δέσμευση της απέναντι στους πρόσφυγες όλου του κόσμου και έχει δηλώσει κατά λέξη στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ : «Θα είμαι δίπλα σας για μία ζωή». 

Πέρα από το παγκόσμιο φιλανθρωπικό έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας και τη συμμετοχή της σε πολλές αποστολές του ΟΗΕ ανά τον κόσμο, αυτή τη φορά αποφασίζει να δοκιμαστεί και σε ένα νέο εγχείρημα. Ως γνωστόν, η Angelina είναι ακτιβίστρια, η οποία αγωνίζεται για την ισότητα των γυναικών, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και την εξάλειψη των αδικιών απέναντι τους. Τώρα, λοιπόν, αναλαμβάνει  ένα νέο ρόλο και ανακηρύσσεται “Ανάδοχος” του προγράμματος “Γυναίκες για τις Μέλισσες” (Women for Bees) που είχε ήδη σχεδιάσει το 2020 ο γαλλικός οίκος πολυτελών ειδών Guerlain σε συνεργασία με την Unesco.  Ο Guerlain, μάλιστα, είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής της διατήρησης των μελισσών και φέρει το έντομο στο λογότυπο του.

 

Η συνεργασία του Guerlain με την Angelina Jolie ξεκίνησε το 2015, όταν εκείνη σκηνοθετούσε την ταινία της “First They Killed My Father” και συνεχίστηκε αργότερα, το 2017,  αφού ανακοίνωσε ότι η γνωστή ηθοποιός θα αποτελέσει το πρόσωπο της καμπάνιας του για το άρωμα “Mon Guerlain”.  «Αυτή η δέσμευση του Guerlain απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος, μάς έφερε κοντά και το «Women for Bees» είναι μια υπέροχη προέκταση της συνεργασίας μας» ανέφερε η Αντζελίνα Τζολί.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει γυναίκες μελισσοκόμους από ολόκληρο τον κόσμο προκειμένου να έχουν τα εφόδια να εξελιχθούν σε επιχειρηματίες. Οι ενδιαφερόμενες, που θα συμμετάσχουν, θα εκπαιδευτούν στη σωστή λειτουργία των δικών τους μελισσοκομείων, στη διατήρηση αποικιών μελισσών, καθώς και σε άλλα μέτρα διάσωσης του είδους ή και ανάπτυξης του. Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Παρατηρητήριο Μελισσοκομίας (OFA) στην Προβηγκία, από το οποίο και θα καθοδηγείται και θα διαρκέσει 30 ημέρες από την ημέρα έναρξης, που είναι η 21η Ιουνίου 2021. Δεδομένου ότι οι μέλισσες αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη του γεωργικού τομέα, καθώς και της οικονομίας μίας χώρας γενικότερα, κατανοούμε πόσο σημαντική είναι η επίτευξη του νέου αυτού σχεδίου. Βάσει του πλάνου, που έχει σχεδιάσει η Unesco και ο Guerlain, σε 5 χρόνια από τώρα, 50 γυναίκες που θα έχουν λάβει μέρος σε αυτό το πρόγραμμα, θα είναι επιχειρηματίες, που θα μπορούν να συμβάλλουν όχι μόνο στη διάσωση του είδους -μέσω της εκτεταμένης φροντίδας που θα προσφέρουν-, αλλά και στην ανόρθωση της τοπικής οικονομίας. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν 2.500 νέες κυψέλες και τα αποθέματα βιόσφαιρας της Unesco θα ενισχυθούν με περίπου 125 εκ. μέλισσες σε χώρες όπως η  Κίνα, η Ιταλία, η Γαλλία, η Σλοβενία, η Ρωσία, η Καμπότζη, η Αιθιοπία και η ΡουάνταΟ ρόλος της Angelina Jolie δεν αφορά μόνο στην εκπροσώπηση του project. H ίδια θα παρακολουθεί την εκπαίδευση των μελισσοκόμων και την πρόοδο τους.  «Όταν οι γυναίκες αποκτούν δεξιότητες και γνώσεις, το ένστικτό τους είναι να βοηθήσουν στην ενίσχυση των άλλων. Είμαι ενθουσιασμένη που θα συναντήσω τις γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Ανυπομονώ να τις γνωρίσω και να μάθω για τον πολιτισμό και το περιβάλλον τους και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες σε αυτό. Ελπίζω ότι η εκπαίδευση θα ενισχύσει τη ανεξαρτησία, τα εισοδήματα και τις κοινότητές τους» υπογράμμισε η ηθοποιός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button