ΦΥΣΗ

Η φύση αντεπιτίθεται: Λιοντάρια κοιμούνται στο δρόμο και κοπάδι από ελάφια βολτάρει σε πόλη(vid)

Αργά ή γρήγορα τα ζώα θα παρατηρούσαν ότι οι άνθρωποι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους. Στο εθνικό πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής τα λιοντάρια εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και πήραν έναν υπνάκο στο δρόμο.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω του κορονοϊού και την παντελή απουσία τουριστών από τους δρόμους φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε μία αγέλη λιονταριών στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής.

Σε φωτογραφίες που απαθανάτισε ο φύλακας του πάρκου, φαίνονται τα λιοντάρια να παίρνουν έναν υπνάκο σε δρόμο που υπό κανονικές συνθήκες είναι γεμάτος από αυτοκίνητα και ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ένα ασυνήθιστο θέαμα, καθώς τα λιοντάρια κυκλοφορούν τον δρόμο αποκλειστικά τις νύχτες, όταν αισθάνονται ασφάλεια που δεν υπάρχει κανείς και μάλιστα κοιμούνται εκεί μονάχα τις κρύες νύχτες, όταν η άσφαλτος διατηρεί τη θερμότητα της ημέρας.

Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού και η απαγόρευση της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί, άλλαξε το σκηνικό.

Όπως αναφέρει το BBC, τόσο ο ίδιος ο φύλακας όσο και οι συνάδελφοί του προβληματίζονται για το γεγονός ότι τα λιοντάρια ενδέχεται να αρχίσουν να θεωρούν τους δρόμους ένα ασφαλές μέρος να κυκλοφορούν.

Ταυτόχρονα εκφράζουν φόβους για το τι μπορεί να γίνει στη συνέχεια, όταν τα έκτακτα μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας αρθούν.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ τώρα ένα κοπάδι ελάφια απαθανατίστηκαν να κάνουν τις βόλτες τους σε κατοικημένη περιοχή.

Το βίντεο τράβηξε ο 30χρονος, Άντριου Γκέλερ, στη γενέτειρά του Γκραντ Ράπιντς, στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Τα ελάφια, απολύτως ήρεμα, περπατούσαν στο πεζοδρόμιο, ακόμη και στις αυλές των σπιτιών, ενώ ο Άαρον τα βιντεοσκοπούσε.

«Αυτό στα σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο», ακούγεται να σχολιάζει ο 30χρονος για το θέαμα που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, με τα ελάφια να έχουν ανακτήσει το άλλοτε φυσικό τους περιβάλλον, έχοντας ξεθαρρέψει από την απουσία των ανθρώπων λόγω κατ’ οίκον περιορισμού, εξαιτίας κορονοϊού.

Σχετικά άρθρα

Back to top button