Η Ισπανία υποδέχθηκε 25 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Ισπανία υποδέχθηκε 25 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία.

Σκοπός να μπορέσουν να συνεχίσουν τις θεραπείες τους που διακόπηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Μια πτήση του υπουργείου Άμυνας προσγειώθηκε με 25 παιδιά από την Ουκρανία που πάσχουν από καρκίνο και τις οικογένειές τους, θα μπορούν έτσι να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στην Ισπανία», έγραψε στο Twitter η κυβέρνηση.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος, που προσγειώθηκε στη Μαδρίτη, μετέφερε επίσης, «22 άλλους (Ουκρανούς) πρόσφυγες», οι οποίοι θα φιλοξενηθούν επίσης, στην Ισπανία, διευκρίνισε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας.

Τα παιδιά «θα νοσηλευτούν σε δημόσια νοσοκομεία ειδικά στη θεραπεία των παιδιατρικών καρκίνων», δήλωσε η ισπανική ομοσπονδία γονέων παιδιών με καρκίνο, που χρηματοδότησε την άφιξη των μικρών Ουκρανών στην Ισπανία μαζί με την Ισπανική Εταιρία Παιδιατρικής Αιματολογίας και Ογκολογίας.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ελπίζει να φιλοξενήσει περισσότερα καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία και τις οικογένειές τους «εντός των προσεχών ημερών». Η ιατρική τους περίθαλψη θα γίνει σε νοσοκομεία της Βαρκελώνης, της Βαλένθιας και της Ανδαλουσίας.

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έφυγαν από την Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -