«Καλάθι της Σαρακοστής»: Πρεμιέρα πιθανότατα στις 22/2 με νηστίσιμα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Λίγο πριν την Καθαρή Δευτέρα εκτιμάται πως θα κάνει πρεμιέρα το «καλάθι του νοικοκυριού» που θα αφορά τη Σαρακοστή, στα πρότυπα αυτού που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ως επικρατέστερη ημερομηνία για την έναρξη  του «καλαθιού της Σαρακοστής» εμφανίζεται η 22α Φεβρουαρίου, πέντε ημέρες, δηλαδή, πριν την Καθαρή Δευτέρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο καλάθι θα ξεκινήσει με νηστίσιμα και σαρακοστιανά, ενώ όσο πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα θα εμπλουτιστεί και με κρέατα.

Το «σαρακοστιανό καλάθι» εκτιμάται πως θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο. 

Για να εφαρμοστεί το εν λόγω νέο «καλάθι του νοικοκυριού» θα πρέπει να προηγηθεί η επέκταση του αρχικού μέτρου το οποίο λήγει στα τέλη Μαρτίου, πρόθεση την οποία έχει διακηρύξει ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε σε συνέντευξη τύπου την περασμένη εβδομάδα ότι το «καλάθι του νοικοκυριού» θα παραταθεί τουλάχιστον κατά τρεις με τέσσερις μήνες (σ.σ. λήγει στο τέλος Μαρτίου) καθώς διατηρείται σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -