ΚΤΕΟ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους τεχνικούς ελέγχους, τα πρόστιμα και τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Best Team
Best Team
Σε αυτήν την ενότητα δημοσιεύονται άρθρα από τους σπουδαστές της κορυφαίας Σχολής Δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, New Media Studies του Σταμάτη Μαλέλη. Οι σπουδαστές υπογράφουν τα άρθρα τους υπό την εποπτεία της καθηγήτριας δημοσιογράφου Χρύσας Σαραντοπούλου για το μάθημα Αρχές Ψηφιακών Μέσων που διδάσκει στη New Media Studies. Όλα τα άρθρα των φοιτητών της Σχολής θα τα βρείτε δημοσιευμένα στο BestNews.GR .* Οι δημοσιογράφοι του αύριο βγαίνουν από τη New Media Studies. Η Χρύσα Σαραντοπούλου με την καθοδήγηση του Σταμάτη Μαλέλη, μεταλαμπαδεύει γνώση digital media, internet & social media αλλά και το πάθος της για τη δημοσιογραφία.

ΚΤΕΟ: Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων. Αυτή είναι η πλήρης εξήγηση της συντομογραφίας και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι σημαίνει αλλά και ποιους εμπιστευόμαστε για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων μας.

*Γράφει η Αντωνία Μαρκάκη

Ο Γιώργος Αντωνόπουλος, ιδιοκτήτης του ΚΤΕΟ Ecocheck, μίλησε στο Κανάλι Ένα, στους 90,4 FM και την εκπομπή “Από Σαράντα Κύματα” και εξήγησε όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τους τεχνικούς ελέγχους, τα πρόστιμα αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Χαρακτηριστικά, Ο Γ. Αντωνόπουλος ανέφερε πως ο τεχνικός έλεγχος αφορά όλα τα οχήματα (επιβατικά, δίκυκλα, φορτηγά, λεωφορεία) και είναι απαραίτητο να μην τον αμελούμε. Καθώς τα τελευταία χρόνια όλα τα ΚΤΕΟ είναι συνδεδεμένα με το σύστημα ψηφιακής διακυβέρνησης (Gov.gr), γίνεται ηλεκτρονική διασταύρωση δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους, μέσω της πύλης My Auto να ενημερωθούν για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, την ασφάλιση, το σύστημα ελέγχου οδηγού (Point System), το ιστορικό τεχνικών ελέγχων αλλά και για την ημερομηνία του επόμενου προβλεπόμενου ελέγχου.

Βεβαίως, για το τελευταίο συμβάλλει καθοριστικά και το κάθε κατάστημα ΚΤΕΟ που εμπιστευόμαστε όταν αναλαμβάνει την ενημέρωση όλων των πελατών του με επιστολή, μήνυμα στο κινητό αλλά και email για τον επόμενο τεχνικό έλεγχο αλλά και την επόμενη κάρτα καυσαερίων.

Η παραπάνω δυνατότητα είναι σημαντική, καθώς η καθυστέρηση του τεχνικού ελέγχου, πέραν του ελέγχου της τροχαίας, ενέχει άσκοπες προσαυξήσεις που κλιμακώνονται και που σε λίγο καιρό θα χρεώνονται απευθείας από την ΑΑΔΕ αλλά και κινδύνους για την ασφάλεια τόσο του ίδιου του οδηγού αλλά και για όσους χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

ΚΤΕΟ
Οι εγκαταστάσεις των καταστημάτων ΚΤΕΟ να είναι σύγχρονες με όλες τις πιστοποιήσεις 

Επίσης ο κ. Αντωνόπουλος επεσήμανε πως ο θεσμός του τεχνικού ελέγχου είναι απαραίτητος και διενεργείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αποτελεί μέρος του προγράμματος Vision Zero που σκοπό έχει τον εκμηδενισμό των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Γι΄αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να διενεργούμε τον περιοδικό έλεγχο καθώς μέσα από αυτόν ελέγχονται όλα τα συστήματα του οχήματος για να εντοπίσουμε αν πρέπει να προβούμε σε κάποια ενέργεια συντήρησης ή επισκευής (συστημα φώτων, διεύθυνσης, πέδησης, οπτικός έλεγχος κ.λ.π). Εξίσου, μεγίστης σημασίας είναι και η έκδοση της κάρτας ελέγχου καυσαερίων.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στη Χρύσα Σαραντοπούλου:

 

ΚΤΕΟ

ΚΤΕΟ Ecocheck  Πειραιώς 38 στην περιοχή του Μοσχάτου
ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -