Λιανεμπόριο: 22 ή 29 Μαρτίου ανοίγει χωρίς click away με SMS τρίωρης διάρκειας

Δείτε επίσης

Ομάδα Best News
Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Στις 22, το αργότερο στις 29 Μαρτίου, θα ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά.
Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα έχουμε την μέθοδο click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα με παράλληλη τήρηση των μέτρων που ισχύουν.

Παράλληλα, στα μέσα Απριλίου θεωρείται πιθανή ημερομηνία για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας πιθανότατα από τις 22 Μαρτίου ή μια εβδομάδα αργότερα.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι η κατάσταση με τα αυξημένα κρούσματα στην Αττική έχει να κάνει με την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης.

Αναφορικά με το πώς θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, ο υπουργός διευκρίνισε πως θα ανοίξει κανονικά και όχι με click away αλλά με αποστολή sms που θα θέτει περιορισμό στον χρόνο που θα μπορεί κάποιος να κάνει τις αγορές του.

Για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο πιθανότατα στις 15 Απριλίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Τέλος σημείωσε πως κανείς δεν δέχεται φαινόμενα αστυνομικής αυθαιρεσίας ενώ είπε πως ο αστυνομικός πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία του.

 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90,1:

Ερωτηθείς για το ανοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε: «Σε κάθε περίπτωση είμαστε στο τέλος αυτού του εφιάλτη, το αν θα είναι 22 ή αν θα είναι 29 δεν μπορώ να το πω μετά βεβαιότητος. Εγώ λέω στόχος μας είναι το 22 και το λεω υπό την εξής έννοια ότι ασχέτως των ημερησίων κρουσμάτων, δεν λεω ότι η πανδημία θα εξαφανιστει, η πανδημία θα είναι εδώ και θα ζήσουμε μαζί της για πολύ καιρό ακόμα όμως όταν θα έχουμε φτάσει σε ένα επίπεδο εμβολιασμών και πάνω θα υπάρχει πια στους ευάλωτους ένα επαρκές τείχος προστασίας που θα επιτρέπει να αρχίζουμε πια να έχουμε πια μια ομαλότερη οικονομική δραστηριότητα».

Για τα κρούσματα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Η βρετανική μετάλλαξη οπωσδήποτε επηρέασε γιατί είναι πολύ πιο μεταδοτική και επειδή επικράτησε αυτή η μετάλλαξη από ότι φαίνεται στην Αττική έχει παίξει ρόλο στους αριθμούς. Όμως επαναλαμβάνω πια ο αριθμός ημερησίων κρουσμάτων είναι δευτερεύον δείκτης, ο πρωτεύον δείκτης είναι οι εντατικές, οι θάνατοι, η εισαγωγή στα νοσοκομεία. Πιστεύουμε ότι όταν ο εμβολιασμός περάσει κάποιο ποσοστό του πληθυσμού περίπου ένα 20%, οι εισαγωγές και οι εντατικές πέφτουν ασχέτως των κρουσμάτων που μπορεί να παραμένουν υψηλά».

Για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο υπουργός σημείωσε: «Ο προσανατολισμός μας δεν είναι για click away αυτή τη φορά, είναι για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου. Προφανώς με όρους, με τα τετραγωνικά ένας ανά 25 μέτρα, με μήνυμα sms που θα σου δίνει μια περιορισμένη χρονικής διάρκειας δυνατότητα να πας να ψωνίσεις, με μάσκες κλπ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ :

https://www.parapolitika.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -