ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΦΥΣΗ

London Design Biennale: Ένα δάσος στην καρδιά του Λονδίνου

Ένας δάσος θα υψωθεί στην καρδιά του κεντρικού Λονδίνου φέτος το καλοκαίρι, στο πλαίσιο εγκατάστασης που ετοιμάζει η σχεδιάστρια σκηνικών Es Devlin για τη φετινή Design Biennale της πόλης.

Το «Forest for Change» θα καλύψει όλη την αυλή του Somerset House, όπου θα φιλοξενηθεί η μπιενάλε από 1 έως 27 Ιουνίου και θα αποτελείται από 400 δέντρα 23 ποικιλιών που φύονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη βόρεια Ευρώπη.

«Όταν πριν πολλά χρόνια με ξενάγησαν για πρώτη φορά στο Somerset House, ανακάλυψα ότι οι αρχές του διαφωτισμού πάνω στις οποίες συνελήφθη ως ιδέα το κτήριο απαγόρευαν απολύτως την παρουσία δέντρων στην αυλή. Βεβαίως, το πρώτο που θελήσαμε να κάνουμε έχοντας κατά νου τη φετινή μπιενάλε ήταν να αντιτάξουμε σε αυτή τη στάση κυριαρχίας του ανθρώπου στη φύση το να επιτρέψουμε σε ένα δάσος να κάνει κατάληψη όλης της αυλή» είπε η Devlin, η οποία είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια της μπιενάλε.

Τα δέντρα θα παραμείνουν σε γλάστρες, ενώ θα πλαισιώνονται από θάμνους για να δίνουν την ψευδαίσθηση μιας δασικής έκτασης με βιοποικιλότητα, η οποία φύεται από τις πλάκες του αύλειου χώρου, χωρίς να έχει στην πραγματικότητα πειραχτεί το δάπεδο.

Σύμφωνα με το φυτώριο, τα 400 δέντρα στο σύνολο τους θα δεσμεύσουν περίπου 1.3 εκατομμύρια τόνους άνθρακα, αν αφεθούν να φτάσουν σε ώριμη ηλικία. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 600 πτήσεις από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button