Friday, 14 August 2025

Meta: Ανακοίνωσε υπηρεσίες με συνδρομή για Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Meta ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο θα προσφέρει στους Ευρωπαίους- έναντι συνδρομής- την επιλογή πρόσβασης στο Facebook και το Instagram χωρίς διαφημίσεις.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες της Meta θα είναι διαθέσιμες για τους χρήστες των δύο μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ΕΕ, τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία.

Η συνδρομή θα είναι 9,99 ευρώ για πρόσβαση μέσω διαδικτύου και 12,99 ευρώ για τους χρήστες iOS και Android. Όσοι επιλέγουν τη συνδρομητική υπηρεσία, τα προσωπικά δεδομένα τους δεν θα χρησιμοποιούνται για στοχευμένες διαφημίσεις. Η Meta προχώρησε σε αυτή την αλλαγή, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από το πλήθος επικρίσεων που δέχτηκε η Meta, από τις ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, νομοθέτες και δικαστήρια, σχετικά με τον τρόπο που διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων για τους σκοπούς της εξατομικευμένης διαφήμισης. Το καθεστώς απορρήτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει καταστήσει όλο και πιο δύσκολο για τις εταιρείες να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες των χρηστών χωρίς ρητή συγκατάθεση για το πώς θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.

Επίσης, η Meta ανακοίνωσε ότι σταματά προσωρινά όλες τις διαφημίσεις που προβάλλονται σε ανηλίκους εντός της ΕΕ, του ΕΟΧ και της Ελβετίας, από την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η παύση έρχεται εν μέσω νομικής αβεβαιότητας σχετικά με το πώς οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα των παιδιών στο διαδίκτυο.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!