ΕΡΓΑΣΙΑ

Μητσοτάκης: Νέο πακέτο μέτρων 3,5 δισ. ευρώ – Για ποιες επιχειρήσεις μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τρίτο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δισ. ευρώ, αλλά και πως η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 60% για τους εργαζόμενους του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ επεκτείνεται για Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

 

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:

– Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις των οποίων ο τζίρος μειώθηκε κατά 35% το πρώτο εξάμηνο της εφετινής χρονιάς έναντι της προηγούμενης. Για τις υπόλοιπες η μείωση θα κυμαίνεται από 30 έως 70%.

– Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις (ως εποχικές επιχειρήσεις ορίζονται όσες καταγράφουν το 50% του τζίρου το τρίτο τρίμηνο του έτους).

– Μισή προκαταβολή θα καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ.

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, επιπλέον, έναν τρίτο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1 δισ. ευρώ.

Ο νέος γύρος θα αφορά και σε ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή με βάση τον τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου. Αφορά κυρίως σε εποχικά εργαζόμενους.

– Η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών κατά 60% για τους εργαζόμενους του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ επεκτείνεται για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Το κόστος ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

– Οι εποχικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος.

– Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

«Προσπαθούμε την εξωγενή ύφεση να την κάνουμε πιο ήπια»

«Η πιο αποτελεσματική προστασία της δημοκρατίας είναι η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του Κοινοβουλίου. Χαίρομαι που έχει αποκατασταθεί πλήρως η κοινοβουλευτική τάξη και κανονικότητα παρά τις αντιξοότητες λόγω του κορονοϊού, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά με θέμα: «Σε νέα αδιέξοδα στην οικονομία και την εργασία οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης» στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

«Σήμερα είναι καλή ημέρα για την ανάπτυξη στη χώρα, 19 χρόνια από όταν έκλεισε το αεροδρόμιο του Ελληνικού εκκινούν τα έργα για τη νέα επένδυση που θα δημιουργήσει 80.000 θέσεις εργασίας. Το να φτάσουμε σε αυτό το σημείο δεν ήταν καθόλου αυτονόητο. Κάνοντας και τη δική μας αυτοκριτική και εμείς είχαμε υποτιμήσει τον βαθμό συνθετότητας και προβλημάτων που κληρονομήσαμε από το παρελθόν. Καταφέραμε να επιλύσουμε όλα τα εκκρεμή ζητήματα και σήμερα η επένδυση αυτή να ξεκινάει» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή την έναρξη των έργων σήμερα.

Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: Προσπαθούμε αυτή την ύφεση την εξωγενή να την κάνουμε όσο το δυνατόν πιο ήπια και μέσα στην κρίση να θέσουμε τα θεμέλια για μια γρήγορη ανάπτυξη, όταν βρεθεί το εμβόλιο του κορονοϊού.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

 

Tags

Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close