Tuesday, 27 October 2025

Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΕΘ-Helexpo και ΣΔΑΜ

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης και στρατηγικής συνεργασίας με τη Συντονιστική Επιτροπή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) προχώρησε σήμερα η ΔΕΘ-Helexpo με σκοπό την υλοποίηση παρεμβάσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή της Μεγαλόπολης. 

Το μνημόνιο υπέγραψαν από την πλευρά του εκθεσιακού φορέα ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΔΑΜ ο πρόεδρός της, κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης. 

Στο πλαίσιο του μνημονίου οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία στη Μεγαλόπολη του Πολυχώρου με την επωνυμία «Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου» (ΜΕΚΕΠΠ). Στόχος του ΜΕΚΕΠΠ θα είναι η προώθηση της ισόρροπης οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Μεγαλόπολης. Ειδικότερα, θα φιλοξενεί επιχειρηματικές συναντήσεις, επιχειρηματικά συνέδρια, εμπορικές εκθέσεις και ποικιλόμορφα πολιτισμικά γεγονότα, όπως μουσικές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θεματικά πάρκα κ.α. Μέσω της λειτουργίας του Κέντρου θα επιδιωχθεί η ενίσχυση και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, προωθώντας την εξωστρέφειά της και το άνοιγμα σε νέες αγορές. Επίσης το ΜΕΚΕΠΠ θα συμβάλει στην ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή, που, αν και εμφανίζεται σχετικά αναπτυγμένος σήμερα, διαθέτει πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι το ΣΔΑΜ είναι το στρατηγικό σχέδιο-master plan για τις λιγνιτικές περιοχές στην Ελλάδα και αποτελεί ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο, αναπτυξιακό Οδικό Χάρτη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης. Στόχος είναι  η αναγέννηση της τοπικής οικονομίας, η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων μέσω ενός ευέλικτου αναπτυξιακού μετασχηματισμού των περιοχών, με την ανάπτυξη του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα παραγωγής. 

«Το μνημόνιο συνεργασίας με τη Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ θα δώσει τη δυνατότητα στον εθνικό εκθεσιακό φορέα, αξιοποιώντας την εμπειρία του από την προετοιμασία για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, να δημιουργήσει μια εκθεσιακή του ‘’αντένα’’ στη Μεγαλόπολη, συσφίγγοντας τους δεσμούς με την Περιφέρεια Πελοποννήσου» σημείωσε κατά την υπογραφή ο κ. Τζήκας.

Από την πλευρά του ο κ. Μουσουρούλης τόνισε: «Η Μεγαλόπολη κάνει σήμερα ένα ουσιαστικό βήμα για τη βιώσιμη αναπτυξιακή της μετάβαση στη νέα εποχή. Η στρατηγική συνεργασία με τον επίσημο εθνικό εκθεσιακό φορέα υλοποιεί τον στόχο της διαφοροποίησης του παραγωγικού προτύπου της περιοχής με υπερτοπικά, αναπτυξιακά οφέλη. Το όραμα και η σθεναρή βούληση της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και της τοπικής κοινωνίας διαμορφώνουν τις αναγκαίες συνθήκες, ώστε το ‘’Μεσογειακό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Πελοποννήσου’’ να αναδειχθεί σε πόλο ανάπτυξης της περιοχής, συμβάλλοντας στη μετατροπή της πρόκλησης σε ευημερία». Πρόσθεσε δε πως «η ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση και τη Συντονιστική Επιτροπή ΣΔΑΜ θα συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο εφαρμογής της στρατηγικής συνεργασίας, προσδιορίζοντας τις αναγκαίες ενέργειες από κάθε πλευρά σε εκδήλωση που θα λάβει χώρα το επόμενο διάστημα στην περιοχή».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!