ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Museo Aereo Solar»: Ένα αερόστατο από πλαστικές σακούλες

Τη «φουσκωτή» αρχιτεκτονική και την επαναχρησιμοποίηση υλικών γιορτάζει η φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας με την έκθεση του «Museo Aereo Solar», ενός αερόστατου κατασκευασμένου από εκατοντάδες πλαστικές σακούλες που θα κατέληγαν σε χωματερές ή στους ωκεανούς.

Από το 2007, πολλά τέτοια αερόστατα έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλον τον κόσμο.

Η κολεκτίβα πίσω από τη δημιουργία τους συλλέγει εκατοντάδες πλαστικές σακούλες, τις κόβει, τις κολλάει και τις ενώνει για να δημιουργήσει καμβά που φιλοξενεί ζωγραφιές και προσωπικές ιστορίες ενθαρρύνοντας επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Το συγκεκριμένο «Museo Aereo Solar», το οποίο δημιουργήθηκε στο Μπουένος Άιρες – και ταξίδεψε με ιστιοφόρο στη Βενετία –, δημιουργήθηκε από σχεδόν 200 μέλη της κοινότητας «Aerocene (Αερόκαινος)» και αποτελείται από μηνύματα από την υπηρεσία ανακύκλωσης Bella Flor καθώς και από σπουδάζοντες έγκλειστους στο σωφρονιστικό σύστημα της πρωτεύουσας της Αργεντινής.Για τη δημιουργία ενός «Museo Aereo Solar», οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν τις οδηγίες στον ιστότοπο του πρότζεκτ και να εμπνευστούν από το ήθος «do-it-together (κάντε το, μαζί)» το οποίο καλλιεργεί η κοινότητα.

Έως σήμερα, η κοινότητα έχει περισυλλέξει και επαναχρησιμοποιήσει πλαστικά απορρίμματα από πάνω από 50 περιοχές σε περισσότερες από 30 χώρες· προβάλλει ήθος φροντίδας και υπευθυνότητας, οραματιζόμενη ένα μέλλον απαλλαγμένο από ορυκτά καύσιμα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button