ΙΣΤΟΡΙΕΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Νεαρός φτιάχνει καλαμάκια από χόρτα για να προστατέψει το περιβάλλον

Μια κίνηση υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος έγινε από έναν νεαρό Βιετναμέζο ο οποίος δημιούργησε καλαμάκια φτιαγμένα από χόρτα, αντί για πλαστικό.

Κάθε χρόνο, 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού περίπου, καταλήγουν στους ωκεανούς. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν φυσικά και πάρα πολλά καλαμάκια. Σύμφωνα με το «The Mind Circle», οι Ηνωμένες πολιτείες  από μόνες τους χρησιμοποιούν και πετούν περίπου 500 εκατομμύρια καλαμάκια κάθε μέρα. Είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να παραβλέψουμε, καθώς επηρεάζει τον πλανήτη μας σε μεγάλο βαθμό.

Τα περισσότερα καλαμάκια κατασκευάζονται από αργό πετρέλαιο και δεν είναι βιοδιασπώμενα. Τα ζώα της θάλασσας μπορεί να τα μπερδέψουν με φαγητό και να τα φάνε. Ως αποτέλεσμα, τα καλαμάκια μπορεί να κολλήσουν κάπου μέσα στον οργανισμό τους, προκαλώντας τους τραυματισμούς ή και θάνατο.Ο νεαρός Βιετναμέζος επιχειρηματίας Tran Minh Tien, ιδρυτής της Ong Hut Co, φιγουράρει στα ΜΜΕ της χώρας του, καθώς σκέφτηκε αυτήν την πρωτοποριακή και ταυτόχρονα εύκολη λύση. Είναι εφικτό να εξαλειφθεί η χρήση ενός εκ των μεγαλύτερων ρύπων του πλανήτη.

Τα καλαμάκια από χόρτα βγαίνουν σε δύο ποικιλίες – φρέσκα και ξηρά. Για την κατασκευή τους, αρχικά ένα πλένονται και κόβονται σε κομμάτια 20 εκατοστών τα χόρτα που μαζεύτηκαν. Χρησιμοποιώντας ένα σιδερένιο ραβδί, τρυπιέται και καθαρίζεται το εσωτερικό του βλαστού, Μετά από επαναλαμβανόμενο ξέπλυμα με νερό τα ολόφρεσκα πράσινα καλαμάκια τυλίγονται σε φύλα μπανανιάς και είναι έτοιμα για το σούπερ μάρκετ.Αν και το να αποφεύγουμε τα καλαμάκια είναι επίσης πολύ οικολογικό, πολλοί άνθρωποι βασίζονται σε αυτά ή τα προτιμούν, για διάφορους λόγους. Με αυτό ως δεδομένο, είναι εξαιρετικό το γεγονός πως, υπάρχουν εναλλακτικές στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button