ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Νέοι 18 ως 30 μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό «Film for Inclusion»

H ActionAid καλεί νέους ηλικίας 18 έως 30 ετών να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό «Film for Inclusion» με θέμα την ένταξη προσφύγων και μεταναστών.

Η παγκόσμια κρίση υγείας που βιώνουμε δείχνει πόσο αναγκαία και επείγουσα είναι η ανάγκη για αλληλεγγύη και διεθνή συνεργασία. Αντιλαμβανόμαστε τώρα, περισσότερο από ποτέ, πως ζούμε σε ένα αλληλένδετο κόσμο, όπου οι ανάγκες όλων μας είναι παρόμοιες.

Κατανοούμε ότι η δημιουργία δυνατών κοινοτήτων που να αντέχουν σε κρίσεις χωρίς να εξαιρούν κανέναν είναι απαραίτητη. Η πόλωση και η ξενοφοβία πρέπει να φύγουν από το τραπέζι και στη θέση τους να μπουν η συμπερίληψη και η ένταξη των προσφύγων και μεταναστών που ζουν στη χώρα μας.

Μια κοινωνία, όπου ο κάθε άνθρωπος απολαμβάνει κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του ως ενεργός παγκόσμιος πολίτης είναι μια κοινωνία στην οποία θα θέλαμε να ζούμε. Στην Ελλάδα σήμερα, σπανίζουν τα θετικά παραδείγματα ένταξης, συμπερίληψης και ενσωμάτωσης στην κοινωνία. Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται να αναδείξουν ιστορίες, πρακτικές, παραδείγματα και πολιτικές ένταξης γυναικών, ανδρών και παιδιών που προάγουν την κοινωνική συνοχή στις τοπικές κοινότητες της χώρας.

Οι νέοι άνθρωποι θα έπρεπε να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενημέρωση της κοινωνίας και στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης και στη διαδικτυακή εποχή που ζούμε, το βίντεο είναι απαραίτητο εργαλείο για την αφήγηση ιστοριών. Μας βοηθάει να διακινήσουμε τα μηνύματά μας, να συνδεθούμε με ένα σκοπό και αναλάβουμε δράση για να αλλάξουμε τον κόσμο. Με αυτό τον διαγωνισμό η ΑctionAid στοχεύει στο να προωθήσει θετικά μηνύματα για τη μετανάστευση, ως ένα από τα απαραίτητα βήματα προς μια δίκαιη κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς.

Διάρκεια Διαγωνισμού

Τα βίντεο που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μπορούν να δημοσιευτούν το χρονικό διάστημα από την Τετάρτη 21 Μάϊου 2020 έως και την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως και τις 5 Ιουλίου, ενώ η ανακοίνωση του αποτελέσματος θα γίνει στις 8 Ιουλίου 2020. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες καλούνται να προωθήσουν τα βίντεο στους δικούς τους λογαριασμούς στο Instagram.

Δικαίωμα Συμμετοχής στον Διαγωνισμό

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα, ηλικίας από 18 μέχρι και 30 ετών (κατά την ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού), ανεξαρτήτως εθνικότητας. Άτομα από ευάλωτες ομάδες ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση. 

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Βραβεία

Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού είναι μία δωροεπιταγή για φωτογραφικό εξοπλισμό αξίας 500 ευρώ, η προβολή του βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ActionAid καθώς και σε φεστιβάλ ταινιών, στο πλαίσιο του προγράμματος CIAK Migraction. Το νικητήριο βίντεο θα επιλεγεί με βάση την αλληλεπίδραση του post κατά 60% (likes) και την επιλογή του από κριτική επιτροπή κατά 40%. Ο νικητής ή η νικήτρια θα προσκληθεί επίσης ως καλεσμένος στο 14ο Φεστιβάλ Ταινιών Terra di Tutti που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μπολόνια της Ιταλίας και αναδεικνύει ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και ταινίες κοινωνικού περιεχομένου με θέματα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η τυχόν μετακίνηση είναι προαιρετική και θα γίνει σύμφωνα με τα εθνικά και ευρωπαϊκά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Είδη συμμετοχών

Στον διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν βίντεο ελάχιστης διάρκειας 30 δευτερολέπτων και μέγιστης διάρκειας ενός λεπτού, που να αναδεικνύουν με θετικό τρόπο την ένταξη προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Τα βίντεο μαζί με την περιγραφή τους μπορούν να κατατεθούν είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά στο email contest.hellas@actionaid.org.

Ήδη δημοσιευμένα βίντεο δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.

Υποβολές με ρατσιστικό, σεξιστικό ή ομοφοβικό περιεχόμενο θα αποκλείονται από τον διαγωνισμό. Κατά τη λήψη εικόνων ή συνεντεύξεων, θα πρέπει να ζητείται η συναίνεση του εκτιθέμενου προσώπου και να μην παραβιάζεται η ιδιωτικότητά του.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται παράλληλα στην Ελλάδα, Ιταλία, Ουγγαρία και Αυστρία στο πλαίσιο του προγράμματος CIAK MigrACTION για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων στο δημόσιο λόγο και χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF). Αν νικήσεις θα χρειαστεί να συνδεθείς σε ένα Live event μαζί με τους νικητές από την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Αυστρία για να παραλάβεις το βραβείο.

Σχετικά άρθρα

Back to top button