Ολυμπιακοί αγώνες 2021: 29 αθλητές στην ομάδα προσφύγων

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε τα 29 μέλη της ομάδας προσφύγων που θα μετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Αυτή τη φορά η ομάδα των προσφύγων θα είναι σχεδόν τριπλάσια σε σύγκριση με εκείνη που μετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Τα 29 μέλη της Ολυμπιακής ομάδας προσφύγων θα μετάσχουν σε 12 αθλήματα. Θα αγωνιστούν υπό την Ολυμπιακή σημαία και κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης θα είναι η δεύτερη αποστολή που θα μπει στο στάδιο, πίσω από την ελληνική.

Ανάμεσα στους αθλητές που επελέγησαν για αυτή την ομάδα είναι και η Κίμια Αλιζαντέχ. Πρόκειται για τη μοναδική γυναίκα Ολυμπιονίκη του Ιράν, η οποία τον Ιανουάριο του 2020 εγκατέλειψε την πατρίδα της, καταγγέλλοντας την καταπίεση που βιώνουν οι γυναίκες στο Ιράν. Τον περασμένο Μάρτιο η Αλιζαντέχ- η οποία πήρε το χάλκινο στο τάε κβο ντο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016- αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας στη Γερμανία.Στην ομάδα των προσφύγων συμπεριλήφθηκε και η κολυμβήτρια από τη Συρία Γιούσρα Μαρντίνι, η οποία είχε πάρει μέρος και τους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το 2015, όταν έκανε το ταξίδι από τις τουρκικές ακτές προς τη Λέσβο, χάλασε η μηχανή της βάρκας στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους. Τότε, μαζί με την αδελφή της, έπεσαν στο νερό και για ώρες έσυραν τη βάρκα μέχρι τις ακτές της Λέσβου.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν η πρώτη διοργάνωση στην οποία μετείχε ομάδα προσφύγων. Τότε αποτελούνταν από 10 αθλητές, που είχαν μετάσχει στον στίβο, την κολύμβηση και το τζούντο.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, παρουσιάζοντας τη φετινή Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων τόνισε ότι αυτοί οι αθλητές θα στείλουν «ένα ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης, σθένους και ελπίδας στον κόσμο». 

«Είστε αναπόσπαστο κομμάτι της Ολυμπιακής κοινότητας. Μιλώ εκ μέρους ολόκληρου του ολυμπιακού κινήματος όταν λέω ότι ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε από κοντά και να σας δούμε να αγωνίζεστε στο Τόκιο», είπε απευθυνόμενος στους αθλητές.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -