Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κομμάτια από τον Πύργο του Άιφελ θα έχουν τα μετάλλια

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες θα μπορούν να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι του Πύργου του Άιφελ, όπως ανακοίνωσε η διοργάνωση.

Τα μετάλλια που θα απονεμηθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι του 2024 θα περιέχουν μέσα κομμάτια από το σίδερο του παριζιάνικου μνημείου.

Η ιδέα είναι να συνδεθούν οι Αγώνες με σύμβολα από τη Γαλλία είπε ο Θιρί Ρεμπούλ καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισίου 2024. «Το απόλυτο σύμβολο του Παρισίου και της Γαλλίας είναι ο Πύργος του Άιφελ. Είναι μια ευκαιρία για τους αθλητές να πάρουν μαζί τους ένα κομμάτι από το Παρίσι».  Σχεδιασμένα από τον κοσμηματοπώλη Chaumet, τα εξάγωνα μετάλλια των 18 γραμμαρίων, που αντιπροσωπεύουν το σχήμα της Γαλλίας, είναι κατασκευασμένα από σίδηρο που ελήφθη από τον Πύργο κατά τη διάρκεια προηγούμενων ανακαινίσεων και στη συνέχεια αποθηκεύτηκαν για χρόνια σε μια αποθήκη της οποίας η τοποθεσία είναι μυστική. Τα θραύσματα από τον Πύργο του Άιφελ είναι στο κέντρο των χρυσών, αργυρών και χάλκινων μεταλλίων, με αυλακώσεις που παραπέμπουν σε ακτίνες φωτός που εκρήγνυνται προς τα έξω – βγαλμένο από σχέδιο τιάρας στα αρχεία του οίκου Chaumet.

Στο πίσω μέρος των μεταλλίων θα είναι η αρχαιοελληνική θεά Νίκη με την Ακρόπολη στη μία μεριά και τον Πύργο του Άιφελ στην άλλη. Στα μετάλλια των Παραολυμπιακών Αγώνων θα απεικονίζεται ο Πύργος του Άιφελ από κάτω και θα έχουν σφραγίδα με το «Παρίσι 2024» σε γραφή μπράιγ – φόρος τιμής στον Γάλλο που την επινόησε. Τα 5.084 μετάλλια παράγονται από το νομισματοκοπείο της Γαλλίας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -