ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Ομαδική εικαστική Έκθεση με τίτλο «Η τέχνη εμπνέει τέχνη»

Η τέχνη εμπνέει τέχνη. Με γνώμονα την πεποίθηση αυτή, οκτώ καλλιτέχνες παρουσιάζουν, μέσω δικών τους έργων, αισθήματα και εντυπώσεις που τους ενέπνευσε ο πίνακας «Άνοιξη» του Sandro Botticelli.

Ο Sandro Botticelli, γύρω στα 1478, φιλοτέχνησε ένα από τα κορυφαία δημιουργήματά του, την «Άνοιξη». Με τον πίνακα αυτό, δημιούργησε νέα παράδοση, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά της ζωγραφικής απεικονίστηκε θέμα εμπνευσμένο από την μυθολογία.

Έργα μεγάλων καλλιτεχνών της Ιταλικής Αναγέννησης – όπως η «Άνοιξη» του Botticelli – βρίσκονται αιώνες τώρα υπό το μικροσκόπιο διαφόρων μελετητών και ιστορικών τέχνης. Έχουν ερευνηθεί και ερμηνευτεί τόσο ως προς την ποιητική πλευρά τους, όσο και ως προς την αρχαιογνωστική και φιλοσοφική.

Η τέχνη εμπνέει τέχνη. Με γνώμονα την πεποίθηση αυτή, οκτώ καλλιτέχνες παρουσιάζουν, μέσω δικών τους έργων, αισθήματα και εντυπώσεις που τους ενέπνευσε ο πίνακας «Άνοιξη» του Sandro Botticelli. Στόχος της έκθεσης είναι να δείξει ότι ένα έργο τέχνης μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για τη δημιουργία περισσότερων έργων, έργων που παρότι έχουν κοινό σημείο έμπνευσης δεν αποτελούν μίμηση, αλλά εξωτερίκευση της τεχνοτροπίας και της ιδιοσυγκρασίας κάθε καλλιτέχνη. Έργα που με τη σειρά τους θα εμπνεύσουν νέα αριστουργήματα, συμβάλλοντας στον αέναο κύκλο δημιουργίας τέχνης.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Miranda Salena Armeni, Μαριάννα Κατολέων, Ζωή Καφετζή, Σοφία Κιούση, Ιωάννα Μιχοπούλου, Πάνος Μπάκας, Μάριος Τυροπώλης, Δήμητρα Φακάρου

Πληροφορίες

Εικαστική επιμέλεια: Αναστασία Ηλιάδου

Διάρκεια: 14 – 23 Ιουλίου

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 17.00 – 20.00

Διεύθυνση: Pocket Star Gallery Lycabettus, Γεροστάθη 1 Λυκαβηττός

Ο ψηφιακός κατάλογος της έκθεσης και περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμα εδώ: https://www.culture365.gr/i-texni-empneei-texni/ 

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button