ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο Πάρκο «Ούλωφ Πάλμε» στη Καλαμαριά

Παραδόθηκε την Τετάρτη και είναι πλέον στη διάθεση των πολιτών, το εντυπωσιακό και πανέμορφο πάρκο «Ούλωφ Πάλμε» που αποτελεί μια καταπράσινη όαση στην περιοχή της Νέας Κρήνης.

Το πάρκο «Ούλωφ Πάλμε» μετά την πλήρη ανακαίνισή του διαθέτει έναν φυσικό παιχνιδότοπο  με λόφους για ήπια αναρρίχηση των παιδιών, ενώ συμπληρώνεται και με άλλες δραστηριότητες παιχνιδιού, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, μεγάλο αμφιθέατρο, κιόσκι με μεταλλική πέργκολα με γλυτσίνες και αρωματικά χόρτα, γρασίδι, καθιστικά, πολλούς θάμνους και δέντρα που προσφέρουν τη σκιά τους.

Μάλιστα στον ελεύθερο χώρο δημιουργήθηκε ένας διάδρομος που ενώνει τρεις διαφορετικές περιοχές φύτευσης και λειτουργίας του χώρου.

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο Πάρκο «Ούλωφ Πάλμε» στη Καλαμαριά

Επιπλέον, το μονοπάτι που διατρέχει όλο το πάρκο είναι στρωμένο με κεραμικό δάπεδο το οποίο εξασφαλίζει την προσβασιμότητα του πάρκου και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Η ανάπλαση του πάρκου, προϋπολογισμού  781.000 ευρώ,  χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η μελέτη ανακατασκευής συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν περίπου σε ένα χρόνο και σήμερα αποτελεί για την περιοχή, έναν υποδειγματικό χώρο.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Δείτε ακόμη:

Πρωτομαγιάτικες κατασκευές για μικρούς & μεγάλους από την Ειρήνη Ανδρούτσου!

Πρωτομαγιάτικες κατασκευές για μικρούς & μεγάλους από την Ειρήνη Ανδρούτσου!


Σχετικά άρθρα

Back to top button