Ένα πάρκο αναψυχής μέσα στη φύση με τρεχούμενα νερά, κούνιες, μουσείο υδροκίνησης και μια γέφυρα που παίζει μουσική.
Γράφει η Αντωνία Μαρκάκη
Η Παύλιανη είναι ένα ορεινό χωριό, το κρυφό διαμάντι της Φθιώτιδας, στις πλαγιές της Οίτης σε απόσταση μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα.
Αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς για μικρούς και μεγάλους και είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια απόδραση στη φύση με αθλητικές δραστηριότητες και καλό φαγητό.
Το χωριό έχει διατηρήσει την παραδοσιακή του εικόνα με τα ξύλινα και πετρόκτιστα οικήματα, τα στενά δρομάκια και την κεντρική πλατεία στην Άνω Παύλιανη.
Σε όλη τη διάρκεια της περιήγησης, το εντυπωσιακό που θα παρατηρήσει κανείς είναι οι ζωγραφιές σε τοίχους σπιτιών και καταστημάτων, ακόμα και σε κάδους απορριμμάτων που όλες αποτελούν δημιούργημα των ίδιων των κατοίκων.

Το πιο εντυπωσιακό όμως κομμάτι του χωριού είναι το πάρκο αναψυχής. Ένα ανθρώπινο δημιούργημα μέσα στη φύση, γεμάτο έλατα και πλατάνια, με προτάσεις πεζοπορίας, κούνιες, τρεχούμενα νερά, μουσείο υδροκίνησης που στεγάζει το νερόμυλο, νεροτρίβη και τα μαντάμια και τη γέφυρα “μουσικώνει” σήμα κατατεθέν στην είσοδο του πάρκου που παίζει μουσική καθώς τη διασχίζει κανείς.

Πολλές κατασκευές, ιδιόχειρες επιγραφές, τραμπολίνο, γεφυράκια, γήπεδο volley και ακόμη παγκάκια αλλά και κιόσκι για ανάπαυλα που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει νόστιμες λιχουδιές και ζεστό κρασί ή σοκολάτα μέσα στο μαγευτικό τοπίο.

Στη γραφική Παύλιανη οι επισκέπτες σίγουρα θα μείνουν ευχαριστημένοι από τους χώρους εστίασης καθώς το χωριό διαθέτει αρκετές επιλογές για καφέ και γλυκό με ζεστή ατμόσφαιρα αλλά και παραδοσιακά ταβερνάκια με ελληνική κουζίνα.
Η ταβέρνα “Ο Πρόεδρος” αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για οικονομικό και ποιοτικό φαγητό.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Παύλιανη ονομάζεται το διαμάντι της Φθιώτιδας και αποτελεί τον καλύτερο προορισμό για μια σύντομη απόδραση κοντά στη φύση.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE
Ή ΕΔΩ:
@chrisasarantopoulou #vlog #Παυλιανη #foryou #bestnewstv @Αντωνία Μαρκάκη @www.bestnews.gr
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.







