ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Πιλότος πέταξε μέσα σε τούνελ στην Κωνσταντινούπολη

Ένας Ιταλός πιλότος πέταξε μέσα σε τούνελ στην Κωνσταντινούπολη με μικρό αεροπλάνο και πέτυχε ρεκόρ Γκίνες.

Ο Ντάριο Κόστα πέταξε με το ειδικά τροποποιημένο Zivko Edge 540, τα ξημερώματα του Σαββάτου, μέσα σε δύο τούνελ.

Ο 41χρονος απογειώθηκε από το πρώτο τούνελ στις 06:43 τοπική ώρα. Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε όμως δεν ήταν το να «σηκώσει» το αεροπλάνο εκεί μέσα, αλλά η στιγμή που βγήκε από το πρώτο τούνελ και βρέθηκε στο κομμάτι του δρόμου, μήκους 360 μ., πριν μπει στο δεύτερο. τούνελ πιλότος Κωνσταντινούπολη

«Φάνηκε να γίνονται όλα τόσο γρήγορα, αλλά όταν βγήκα από το πρώτο τούνελ, το αεροπλάνο άρχισε να μετακινείται προς τα δεξιά εξαιτίας του πλευρικού ανέμου και εκείνη τη στιγμή μέσα στο μυαλό μου τα πάντα επιβραδύνθηκαν. Αντέδρασα και συγκεντρώθηκα στο να επαναφέρω το αεροπλάνο στη σωστή πορεία για να μπω στο δεύτερο τούνελ. Τότε, μέσα στο κεφάλι μου, όλα επιτάχυναν ξανά», περιέγραψε ο Κόστα.

Από την απογείωση έως την έξοδο από το δεύτερο τούνελ, κάλυψε πετώντας 2,26 χιλιόμετρα και μέσα σε λιγότερο από 44 δευτερόλεπτα πέτυχε ρεκόρ Γκίνες. Όλο το εγχείρημα απαίτησε ομάδα 40 ανθρώπων και πάνω από ένα χρόνο προετοιμασίας. 

«Ποτέ δεν έχω ξαναπετάξει σε τούνελ στη ζωή μου, κανείς δεν το έχει ξανακάνει. Οπότε υπήρχε στο κεφάλι μου ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν θα πήγαιναν όλα όπως περιμέναμε», δήλωσε ο Κόστα, που έχει περισσότερες από 5.000 ώρες πτήσεις στο ενεργητικό του, πάνω από τις μισές εκτελώντας ακροβατικά.

«Υπήρχε σαφώς μεγάλη ανακούφιση αλλά το βασικό συναίσθημα ήταν η πάρα πολύ μεγάλη χαρά. Για μένα έγινε πραγματικότητα άλλο ένα όνειρο», συμπλήρωσε ο 41χρονος πιλότος.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button