Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» για 12.500 κατοικίες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, αφού ολοκληρωθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και θα αφορά σε περίπου 12.500 κατοικίες.

Οι ιδιοκτήτες παλαιών σπιτιών και διαμερισμάτων αναμένουν την έναρξη του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω», καθώς θα τους παρέχεται η δυνατότητα να προχωρήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση των ακινήτων τους, προκειμένου στην πορεία να το νοικιάσουν.

Στόχος του προγράμματος «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» είναι να «δοθούν» στην αγορά άδεια ακίνητα, κάτι που υπολογίζεται ότι παρασύρει τις τιμές των ενοικίων προς τα κάτω. Ενδιαφερόμενοι για τα χαμηλότερα ενοίκια φαίνεται να είναι κυρίως οι νέοι, οι οικογένειες και τα νέα ζευγάρια, καθώς δυσκολεύονται να βρουν σπίτι με ενοίκιο και όταν βρίσκουν, είναι αρκετά ακριβά.

Πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»: Οι προϋποθέσεις

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις για να «δοθούν» στην αγορά οι περίπου 12.500 κατοικίες είναι τα τετραγωνικά μέτρα να ξεπερνούν τα 100 αλλά και να βρίσκονται σε οικιστική περιοχή. Συνεπώς, ο ιδιοκτήτης ενός τέτοιου ακινήτου που θέλει να το επισκευάσει ή να το ανακαινίσει, θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» και να λάβει επιδότηση από το κράτος 40% επί των δαπανών που θα κάνει, για εργασίες και για υλικά. Η ανώτατη επιδότηση είναι τα 10.000 ευρώ.

Βασική προϋπόθεση είναι οι εργασίες και τα υλικά να έχουν όλα αγοραστεί με κανονικά τιμολόγια, τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά. Κάτι τέτοιο, αποκλείει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί στην όλη διαδικασία μαύρο χρήμα.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης θα κληθεί να νοικιάσει το ακίνητο για τρία χρόνια και ο τρόπος που αποδεικνύεται αυτό είναι όταν θα υποβάλει τα τιμολόγια για να λάβει την επιδότηση, να υποβάλει μαζί και το ηλεκτρονικό μισθωτήριο, το οποίο αποδεικνύει ότι έχει βρει ήδη το άτομο ή τα άτομα που θα νοικιάσει το σπίτι.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -