ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Reclining Liberty»: Το Άγαλμα της Ελευθερίας αποφάσισε να ξαπλώσει

Το γλυπτό του Νεοϋορκέζου καλλιτέχνη Zaq Landsberg είναι μια ευφάνταστη επανερμηνεία του Αγάλματος της Ελευθερίας της Νέας Υόρκης. 

Έως τον Απρίλιο του 2022 θα παραμείνει η «Ελευθερία» ξαπλωμένη πάνω στη χλόη του Morningside Park, στο Χάρλεμ.

Το γλυπτό του Zaq Landsberg είναι εμπνευσμένο από το πασίγνωστο γιγαντιαίο άγαλμα του Ανακλινόμενου Βούδα που βρίσκεται σε ναό της Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη.

View this post on Instagram

A post shared by Zaq Landsberg (@zaqlandsberg)

«Μετά από έναν χρόνο σμίλευσης, μια εβδομάδα εγκατάστασης και πολλή βοήθεια από φίλους όλο αυτό το διάστημα, με μήκος πάνω από επτάμισι μέτρα και βάρος πάνω από έναν τόνο, το έργο έχει πλέον ολοκληρωθεί» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram o Zaq Landsberg.

Το γλυπτό έχει επικάλυψη από συνθετική ρητίνη και είναι αρκούντως ανθεκτικό ώστε οι διερχόμενοι να μπορούν να το αγγίξουν, να σκαρφαλώσουν πάνω του, να καθίσουν πάνω του, να ακουμπήσουν πάνω του.Με φινίρισμα από βαφή κατάλληλη για ρετουσάρισμα επιφανειών χαλκού και οξειδωτικό οξύ, η πατίνα του «Reclining Liberty» μιμείται την πατίνα του «Αγάλματος της Ελευθερίας».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button