ΦΥΣΗ

Return, Recycle, Replace: Μία συνήθεια που μπορεί να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα σου

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συνδυάσει στο μυαλό τους ότι το να προστατεύουμε και να κάνουμε καλό στο περιβάλλον σημαίνει να αλλάξουμε δραστικά τον τρόπο ζωής μας και να προβούμε σε χρονοβόρες διαδικασίες.
Ωστόσο, αυτό στην πραγματικότητα δεν ισχύει. Κάτι που φαίνεται να αναγνωρίζουν και στην εταιρεία BRITISH AMERICAN TOBACCO, η οποία σε συνεργασία με την NOBACCO αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και μειώνει το οικολογικό αποτύπωμα της, δίνοντας σημαντικά κίνητρα στους καταναλωτές ώστε να βάλουν την ανακύκλωση και γενικότερα την «πράσινη» αντίληψη στην καθημερινότητα τους.

Τι είναι το οικολογικό αποτύπωμα

Το οικολογικό αποτύπωμα είναι ένας τρόπος για να μετράμε τις επιδράσεις που προκαλούν πάνω στη Γη οι ανθρώπινες δραστηριότητες. Είναι το μέτρο ζήτησης και κατανάλωσης που μετράει την κάλυψη των αναγκών μιας κοινωνίας, καθώς και τα απορρίμματα και αέρια θερμοκηπίου που παράγει καθημερινά σε εκτάσεις παραγωγικής θαλάσσιας και χερσαίας επιφάνειας.

Επίσης, εκτιμά όλους τους φυσικούς πόρους που χρειάζονται για την υποστήριξη των υλικών αναγκών ενός πληθυσμού ή ενός ατόμου μέσα από την τεχνολογία, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες της κάθε χώρας. Μονάδα μέτρησης του οικολογικού αποτυπώματος είναι το 1 εκτάριο, το οποίο ισούται με 10 στρέμματα ή 10.000 τετραγωνικά μέτρα αντίστοιχα.

Σήμερα, το μέσο οικολογικό αποτύπωμα ανά κάτοικο υπολογίζεται στα 2.2 εκτάρια παραγωγικής γης ενώ δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 1,8. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε κάτοικος καταναλώνει πόρους που πρέπει να παραχθούν από 22 στρέμματα γης, ενώ τα διαθέσιμα είναι μόνο 18.

Δεν είναι δύσκολη η μείωση του

Η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος μπορεί να φαντάζει κάτι δύσκολο, όμως με τη βοήθεια μικρών αλλά δραστικών αλλαγών στην ζωή μας είναι κάτι το οποίο μπορεί να επιτευχθεί εύκολα. Για παράδειγμα , οι επαναχρησιμοποιούμενες σακούλες στο σούπερ μάρκετ, η επιλογή προϊόντων με οικολογικές συσκευασίες, η χρήση ποδηλάτου ή μέσων μαζικής μεταφοράς αντί για αυτοκίνητο, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση των προϊόντων είναι απλά βήματα που έχουν θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και κατά επέκταση σε εμάς τους ίδιους.

Return, Recycle, Replace

Στο πλαίσιο της οικολογικής συνείδησης, η BRITISH AMERICAN TOBACCO και η NOBACCO σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ ξεκινούν μια νέα καμπάνια ανακύκλωσης των παλιών συσκευών θερμαινόμενου καπνού και ατμίσματος οποιασδήποτε μάρκας, με στόχο να αφυπνίσουν τους καταναλωτές και να μην αφήνουν τις παλιές τους συσκευές στην αδράνεια αλλά να τις ανακυκλώσουν. Οι καταναλωτές θα μπορούν να επισκεφθούν τα καταστήματα NOBACCO σε όλη την χώρα και να ανακυκλώσουν τις συσκευές τους στους ειδικά διαμορφωμένους κάδους.
Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο, ενώ εκτός από τις συσκευές τους, όσοι θέλουν θα μπορούν να ανακυκλώσουν τα χρησιμοποιημένα pods του Vype ePen 3 τους.

Ανακυκλώνοντας την παλιά τους συσκευή οι καταναλωτές δεν ωφελούν μόνο το περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Με μια μικρή κίνησή μπορείς να αλλάξεις την ποιότητα ζωή όλων μας

Η ανακύκλωση μπορεί να ακούγεται σε κάποιους ως μία χρονοβόρα «πολυτέλεια», όμως στην ουσία είναι μία απλή συνήθεια που μπορεί να μειώσει αρκετά το οικολογικό σου αποτύπωμα. Ψάχνοντας στο σπίτι όλο και κάποια ξεχασμένη συσκευή που δεν χρησιμοποιούμε θα γεμίζει άσκοπα τα συρτάρια μας.

Αν έχετε τα παλιά ηλεκτρονικά σας τσιγάρα (ατμού ή θερμαινόμενου καπνού) σε αχρηστία σε κάποιο ντουλάπι, μην τα αφήνετε εκεί να σκονίζονται ούτε φυσικά μην τα πετάξετε στα σκουπίδια, μπορούν να ανακυκλωθούν, όπως και πολλά άλλα πράγματα που μπορεί να είναι ξεχασμένα και να μην χρησιμοποιείτε πλέον.

Τον περασμένο χρόνο η αντίστοιχη ενέργεια κατάφερε να συγκεντρώσει και να ανακυκλώσει με το σωστό τρόπο 5.000 συσκευές θερμαινόμενου καπνού και ηλεκτρονικού τσιγάρου. Βοηθήστε και εσείς φέτος να ανακυκλωθούν ακόμα περισσότερες!

Με μια τόση απλή κίνηση, μπορείτε να μειώσετε άμεσα το οικολογικό σας αποτύπωμα και να συμβάλλετε στην «ανακούφιση» του περιβάλλοντος.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Tags

Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close