Rolling Stones και Beatles συναντιούνται 60 χρόνια μετά σε νέο άλμπουμ

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχεδόν εξήντα χρόνια μετά την πρώτη συνάντηση τους, οι Rolling Stones και οι δύο εν ζωή Beatles -Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ- θα συναντηθούν σε ένα νέο άλμπουμ των Stones.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, που επικαλείται διάφορες πηγές -και το οποίο έχουν αναπαράξει τα διεθνή ΜΜΕ-ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έχει ήδη ηχογραφήσει τα μουσικά μέρη με μπάσο για το άλμπουμ -επικεφαλής του οποίου είναι ο τραγουδιστής και βραβευμένος με Grammy μουσικός παραγωγός Άντριου Ουάτ- ενώ ο Ρίνγκο Σταρ που φέρεται να συμμετέχει στον δίσκο, δεν έχει μπει ακόμη στο στούντιο.

Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο Λος Άντζελες τις τελευταίες εβδομάδες, προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια κομμάτια θα επιλεγούν στο final cut ή εάν ο ΜακΚάρτνεϊ και ο Σταρ θα συναντηθούν το ίδιο τραγούδι, αλλά το άλμπουμ είναι στο στάδιο της μίξης.

Το 2021, ο frontman των Rolling Stones, Μικ Τζάγκερ, δήλωσε ότι το συγκρότημα είχε «ετοιμάσει πολλά τραγούδια» και προ δύο μηνών, ο κιθαρίστας Κιθ Ρίτσαρντς έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram ότι «νέα μουσική είναι καθ′ οδόν».

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Ουάτ στο παρελθόν, επιβεβαίωσε ότι ηχογραφούσε νέα μουσική με «κάποιους ανθρώπους» στα τέλη της περασμένης χρονιάς «Έχω ηχογραφήσει με κάποια άτομα, οπότε ανυπομονώ να κάνω ακόμα περισσότερα. Ξεκίνησα να συνεργάζομαι με τον παραγωγό που ονομάζεται Άντριου Ουάτ και είναι πολύ ενδιαφέρον, διασκεδάσαμε» σημείωσε.

Οι Stones, οι οποίοι δεν έχουν κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ με πρωτότυπο υλικό από το «A Bigger Bang» του 2005, παρουσιάζουν περιστασιακά νέα τραγούδια που βγαίνουν ως singles ή συλλογές με επιτυχίες τους, που συνδέονται με τις εξαμηνιαίες περιοδείες τους. Το τελευταίο τους άλμπουμ με πρόσφατα ηχογραφημένο υλικό ήταν το «Blue & Lonesome», μια συλλογή με διασκευές μπλουζ που κυκλοφόρησε το 2016 και συμμετείχε σε δύο τραγούδια και ο Έρικ Κλάπτον.

Πάντως, όποια κι αν είναι η μορφή του επόμενου στούντιο άλμπουμ των Stones, θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα περιλαμβάνει τραγούδια ηχογραφημένα με τον θρυλικό ντράμερ του γκρουπ Τσάρλι Γουάτς, ο οποίος πέθανε το 2021 σε ηλικία 80 ετών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο θρυλικά και εξόχως ανταγωνιστικά γκρουπ συνεργάζονται. Το δεύτερο σινγκλ των Stones (και πρώτη επιτυχία τους) ήταν μια διασκευή της σύνθεσης των Λένον-ΜακΚάρτνεϊ «I Wanna Be Your Man» το 1963, αν και κανένας από τους Beatles δεν είχε παίξει σε εκείνη την ηχογράφηση. Τέσσερα χρόνια αργότερα, Λένον και ΜακΚάρτνεϊ έκαναν backing vocals στο σινγκλ των Stones «We Love You».

Την ίδια χρονιά, ο πολυοργανίστας των Stones Μπράιαν Τζόουνς έπαιξε σαξόφωνο σε ένα κομμάτι των Beatles, το «You Know My Name (Look Up the Number)» που κυκλοφόρησε τελικά το 1970. Τον Νοέμβριο του 1968, ο Λένον και η Γιόκο Όνο ερμήνευσαν δύο τραγούδια για το σπέσιαλ τηλεοπτικό πρόγραμμα «The Rolling Stones’ Rock and Roll Circus» ως μέλη ενός μεμονωμένου supergroup με τον Ρίτσαρντς στο μπάσο, τον Έρικ Κλάπτον στην κιθάρα και τον ντράμερ του Jimi Hendrix Experience, Μιτς Μίτσελ.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -