ΤΑΞΙΔΙΑ

Somnio: Το μεγαλύτερο γιοτ του πλανήτη έχει 39 διαμερίσματα!

Το μεγαλύτερο γιοτ του πλανήτη ονομάζεται Somnio και έχει 39 πολυτελέστατα διαμερίσματα και 6 καταστρώματα.

Η τιμή εκκίνησης για το κάθε διαμέρισμα είναι τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Το μήκος του είναι 222 μ. και θα καθελκυστεί το 2024.

Το σκάφος μάλιστα αναμένεται μάλιστα να είναι κατά 40 μ. μακρύτερο από την θαλαμηγό Azzam (της βασιλικής οικογένειας του Αμπού Ντάπι) που μέχρι σήμερα θεωρείται το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by Somnio (@somnioyacht)

Το κάθε διαμέρισμα θα έχει το δικό του γυμναστήριο, τη δική του κουζίνα και τη δική του βιβλιοθήκη και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το αγοράσουν μόνον κατόπιν ειδικής πρόσκλησης. Οι ιδιοκτήτες θα μοιράζονται ένα κελάρι με 10.000 φιάλες εκλεκτών κρασιών, χώρο οινογνωσίας, εστιατόρια, μπαρ, ένα beach club και θα αποφασίζουν από κοινού για το ετήσιο δρομολόγιο του γιοτ.

Το Somnio ναυπηγείται ήδη στη Νορβηγία. «Στο σκάφος θα είναι διαθέσιμες και υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων το ύψιστο επίπεδο ασφάλειας μακριά από πανδημίες και άλλους παγκόσμιους κινδύνους», αναφέρει η Daily Mail.

Την ευθύνη του πρότζεκτ έχει ο Αμερικανός εκατομμυριούχος Καρλ Λε Σουέφ, επικεφαλής της Somnio Global, ενός ομίλου που εξειδικεύεται στη βιώσιμη τεχνολογία, ενώ στην αρχιτεκτονική σύλληψη του σούπερ γιοτ συνεργάστηκαν η σουηδική Tillberg Design και η λονδρέζικη Winch Design.

«Πρώτης τάξης ιατρική περίθαλψη θα είναι επίσης διαθέσιμη επί του σκάφους, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας μακριά από πανδημίες και άλλους παγκόσμιους κινδύνους» αναφέρεται σε δήλωση σχετικά με τα αποκαλυπτήρια των σχεδίων του Somnio.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button