ΜΟΥΣΙΚΗΠΑΙΔΙ

Στέλιος Κερασίδης: Ο 8χρονος πιανίστας που μαγεύει με την μουσική του!!

Ο Στέλιος Κερασίδης έγινε το 2018, στα πέντε του χρόνια, ο νεότερος Έλληνας μουσικός που έπαιξε στο Κάρνεγκι Χολ της Νέας Υόρκης και λίγους μήνες αργότερα επελέγη να δώσει ρεσιτάλ στο Ρόγιαλ Άλμπερτ Χολ του Λονδίνου.

Η συλλογή των βραβείων και των τροπαίων που έχει κατακτήσει γεμίζει έναν ολόκληρο τοίχο στο καθιστικό του σπιτιού του και στολίζει το πιάνο του. Έχει υποκλιθεί μπροστά σε χιλιάδες θεατές στις μεγαλύτερες αίθουσες του κόσμου, έχει απολαύσει θερμά χειροκροτήματα και έχει κατακτήσει ανυπόκριτο θαυμασμό από κοινό και κριτικούς.

Συνθέτει δικές του μελωδίες από τα τέσσερά του χρόνια. Και στη διάρκεια της καραντίνας μια δική του σύνθεση, το «Βαλς της απομόνωσης», έγινε θέμα στο κεντρικό δελτίο του BBC World.

Έγραψα αυτό το κομμάτι για όλους τους ανθρώπους που είναι απομονωμένοι και ήθελα να τους δώσω λίγο κουράγιο και δύναμη” τόνισε ο μικρός

Στον κορυφαίο μουσικό εκδοτικό οίκο του κόσμου, Hall Leonard, η παρτιτούρα του συγκαταλέγεται στα best seller δίπλα στα κορυφαία ονόματα ποπ και κλασικής μουσικής στον κόσμο, ενώ σημαντικοί καλλιτέχνες και εταιρείες από όλο τον πλανήτη ζητούν τα δικαιώματα του κομματιού για να επενδύσουν παραστάσεις ή διαφημίσεις.

Σημειώνεται ότι και η βρετανική εφημερίδα Guardian εκθείασε τον μικρό που είχε εμφανιστεί στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Ελλάδα έχεις Ταλέντο”. Είναι ένα παιδί-θαύμα.

Ο Στέλιος Κερασίδης που ξεκίνησε να παίζει πιάνο, όταν ήταν 2,5 ετών, έχει ως έμπνευση τον πατέρα του.

Ο Στέλιος Κερασίδης γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2012 στην Αθήνα όπου και ζει με τους γονείς του. Έχει δύο ακόμη αδελφές την Βερόνικα και την Αναστασία. Μάλιστα, για την Βερόνικα έχει συνθέσει ένα τραγούδι.

Στα τρία του χρόνια έδωσε το πρώτο του κονσέρτο και κάνει μαθήματα με τον πατέρα του άλλα και από την καθηγήτρια πιάνου, Αγαθή Λεϊμονή.

Ο μικρούλης Στέλιος Κερασίδης, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο», έχει κερδίσει την υψηλότερη βαθμολογία, σε δύο ιστορικούς μουσικούς διαγωνισμούς στην Ελλάδα (Χ.Ο.Ν. και ΦΙΛΩΝ).

Ο 8χρονος πιανίστας που μαγεύει, συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση για την ανάληψη της εξάμηνης Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη χώρα μας στον Αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός, κάτι που όπως είπε, ήταν απλά… «τέλειο».

Στέλιος Κερασίδης: Ο 8χρονος πιανίστας που μαγεύει με την μουσική του!!

Σχετικά άρθρα

Back to top button