ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΙΔΙ

Στήριξη στις νέες μητέρες: Πρόγραμμα φύλαξης νηπίων εντός των επιχειρήσεων

Οι ίσες ευκαιρίες για όλους είναι ο ένας από τους έξι άξονες των δράσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκυψης και Ανθεκτικότητας τις οποίες παρουσίασε ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης.

Μεταξύ αυτών προβλέπονται και κίνητρα σε μεγάλες επιχειρήσεις προκειμένου να απασχολήσουν νέες μητέρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης προβλέπεται η δημιουργία μονάδων μέριμνας για βρέφη και νήπια εντός μεγάλων επιχειρήσεων.

Όπως σημείωσε ο υπουργός μέσω του προγράμματος θα επιδοτείται η πρόσληψη έως δύο ατόμων για δύο χρόνια ανά επιχείρηση για την φύλαξη των βρεφών. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνεται η απασχόληση των νέων μητέρων που σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζονται να αφήσουν την εργασία τους. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι 16 εκατ. ευρώ και προβλέπεται η ένταξη 120 μονάδων και περίπου 2.500 παιδιών.

Γενικότερα οι δράσεις που αφορούν τον άξονα «ισότητα για όλους» είναι προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ και ως στόχο έχουν την προώθηση της ισότητας, τη στήριξη της οικογένειας και για την προστασία της διαφορετικότητας στους χώρους εργασίας (αναλυτικά εδώ).

 Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button