Τα Google Maps αλλάζουν – Η νέα λειτουργία που θα δούμε στο κινητό μας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μια νέα λειτουργία θα μας επιτρέπει να ενημερωνόμαστε εύκολα και αποτελεσματικά για τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούμε στο ταξίδι μας.

Ακόμα ευκολότερα θέλει να κάνει η Google τα ταξίδια όσων χρησιμοποιούν τους Χάρτες της, μέσω μιας νέας λειτουργίας που επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν μια γεύση για τον ταξιδιωτικό τους προορισμό προτού ξεκινήσουν για αυτόν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τεχνολογικός κολοσσός προχώρησε σε μια αναβάθμιση των Google Maps μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να δουν διεξοδικά ποια είναι τα κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφτούν, τα εστιατόρια να δειπνήσουν κ.ο.κ. στο μέρος που αναζητούν.

Πρόκειται για λίστες που εμφανίζονται στην οθόνη του χρήστη και διαμορφώνονται μέσω της κοινότητας των Google Maps και της συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Εκεί παρουσιάζονται κάποιες φωτογραφίες τύπου highlights, αλλά και κριτικές χρηστών όπου συνοψίζονται όσα άρεσαν και όσα δεν άρεσαν στους χρήστες σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Επί παραδείγματι, στα εστιατόρια παρουσιάζονται βαθμολογίες, το κόστος, η διαθεσιμότητα τραπεζιών, ακόμα και αν καλύπτονται ή όχι διάφοροι διατροφικοί περιορισμοί.

Ειδικότερα, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ανοίξει την εφαρμογή (application) και να πληκτρολογήσει στην «Αναζήτηση» (Search) το μέρος που επιθυμεί. Μόλις κάνει “swipe up” θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου θα παραθέτονται τα μέρη που θα πρέπει να επισκεφτεί, βάει των αξιολογήσεων του Google Maps community.

Μεταξύ άλλων εμφανίζονται οι εξής λίστες:

  • Trending list: Ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση και περιλαμβάνει μέρη που το τελευταίο διάστημα γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία.
  • Top list: Πρόκειται για μέρη που γνωρίζουν παραδοσιακά μεγάλη δημοφιλία.
  • Gems list: Περιλαμβάνει μέρη που δεν είναι τόσο δημοφιλή, αλλά σύμφωνα με το community των Google Maps πρέπει να τους δώσεις μια ευκαιρία.

Όπως ανακοίνωσε η Google, σε πρώτη φάση οι λίστες θα γίνουν άμεσα διαθέσιμες σε 40 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ αναμένεται να τις δούμε και στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -