ΠΡΟΣΩΠΑ

Τεντ Σαράντος: Ο Co-CEO του Netflix κατάγεται από τη Σάμο

Ο ελληνικής καταγωγής Τεντ Σαράντος, μέχρι πρόσφατα ήταν υπεύθυνος περιεχομένου στο Netflix. Πλέον έχει πάρει προαγωγή και αναλαμβάνει τη θέση του Co-CEO στην κορυφαία συνδρομητική πλατφόρμα του κόσμου. 

O Τεντ Σαράντος γεννήθηκε το 1964 στην Αριζόνα και ήταν το τέταρτο από τα πέντε παιδιά της οικογένειας. Ο πατέρας του ήταν ηλεκτρολόγος και η μητέρα του ασχολείτο με τα οικιακά. Ο παππούς του από την μεριά του πατέρα του, είχε μεταναστεύσει από τη Σάμο στις ΗΠΑ σε πολύ μικρή ηλικία, και ήταν αυτός άλλαξε το επώνυμό από «Καρυωτάκης» σε «Σαράντος».

Ενώ ακόμα έγραφε για την σχολική του εφημερίδα, ο Τεντ Σαράντος συνάντησε τον ηθοποιό Εντ Άσνερ όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε το Φίνιξ για μία συνάντηση της Screen Actors Guild. Ο Άσνερ σύστησε τον μαθητή σε στελέχη της βιομηχανίας του θεάματος για μελλοντικές συνεντεύξεις και τελικά ο μικρός Τεντ κατάφερε να συνδυάσει τα ενδιαφέροντά του για ψυχαγωγία, δημοσιογραφία και πολιτική.

Με την ηθοποιό, Laura Dern

Φοίτησε στο πολιτειακό κολέγιο του Γκλέντεϊλ και στη συνέχεια δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, αλλά τελικά άφησε το κολέγιο για να αναλάβει τη διεύθυνση ενός βίντεο κλαμπ στο οποίο εργαζόταν από το λύκειο, στην αλυσίδα Arizona Video Cassettes West. Γρήγορα εξελίχθηκε και, από το 1983 έως το 1988, ο Σαράντος ήταν υπεύθυνος για οχτώ βίντεο κλαμπ της αλυσίδας. Στη συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής Πωλήσεων σε έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς των ΗΠΑ, την East Texas Distributors (ETD).

Μετά από μία συνάντηση με τον CEO της Netflix το 1999, o Σαράντος πήρε τελικά την μεγάλη απόφαση που θα καθόριζε την καριέρα για τα επόμενα 20 χρόνια και το 2000 υπέγραψε με την Netflix. Μεταξύ άλλων, ανέλαβε να «στήσει» τον πρώτο κύκλο πρωτογενούς προγράμματος του Netflix, ξεκινώντας με το Lilyhammer και στη συνέχεια με την σειρά House of Cards του David Fincher, αγοράζοντας τα δικαιώματα για 100 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2011.

Ο Σαράντος ανέπτυξε το σύγχρονο επιχειρησιακό μοντέλο του Netflix με αγορά πολλαπλών σεζόν από δημοφιλή σόου, κρατώντας τις διαφημίσεις εκτός πλατφόρμας και επιμένοντας στον συνδρομητικό χαρακτήρα του μέσου. Η ομάδα του χρησιμοποιεί ακόμα και αλγορίθμους για να προβλέψει κατά πόσο μία σειρά θα έχει απήχηση στην βάση των συνδρομητών.

Ο Σαράντος θα συνεχίσει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις για το περιεχόμενο των εκπομπών και ταινιών στην διαδικτυακή πλατφόρμα ψυχαγωγίας. Άλλωστε ο Χάστινγκς ξεκαθάρισε με ανάρτησή του ότι δεν σχεδιάζει να απομακρυνθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα μείνω στη Netflix για την επόμενη δεκαετία», έγραψε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε όσους προεξοφλούσαν μια άμεση αποχώρησή του.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button