«The Escape Roll»: Eυρωπαϊκά τοπία ζωγραφισμένα σε χαρτί υγείας

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το 11 μέτρων πανόραμα με τον τίτλο «The Escape Roll», είναι ένας στοχασμός στα ταξίδια που έκανε στο παρελθόν η δημιουργός του.

Αντιμέτωπη με τον εγκλεισμό πέρυσι λόγω της πανδημίας, η καλλιτέχνης Nethmie Hetti αποφάσισε να ζωγραφίσει πάνω σε χαρτί υγείας. Σε διάστημα 320 ημερών ζωγράφισε περίτεχνα τοπία πόλεων και φύση της Ευρώπης πάνω σε ένα μόνο ρολό χαρτί υγείας.

«Υπήρχαν μέρες που το μόνο που προσδοκούσα να κάνω ήταν να ζωγραφίσω πάνω σε αυτόν τον ατέλειωτο καμβά. Υπήρχαν μέρες που είχα ζωγραφίσει τόση πολλή ώρα που ενστικτωδώς είχα την παρόρμηση να το κάνω κομμάτια. Υπήρχαν μέρες που έκανα ένα λάθος στη ζωγραφιά μου και έμπαινα στον πειρασμό να πετάξω όλο το ρολό», λέει η Hetti μιλώντας για την εμπειρία της.«Τότε όμως συνειδητοποίησα ότι δεν έχει να κάνει με το να σβήνεις λάθη ή να δημιουργείς την ψευδαίσθηση ενός καμβά με τέλεια εικόνα. Περισσότερο έχει να κάνει με το να μπορείς να ξαναπιάνεις και να συνεχίζεις, ξέροντας ότι μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να γίνει καλύτερος στην τέχνη του».«Η Βιρτζίνια Γουλφ είπε κάποτε “η ευτυχία είναι τα ήσυχα, καθημερινά πράγματα. Ένα τραπέζι, μια καρέκλα, ένα βιβλίο με έναν χαρτοκόπτη ανάμεσα στις σελίδες του. Το πέταλο που πέφτει από ένα τριαντάφυλλο και το φως που τρεμοπαίζει καθώς καθόμαστε σιωπηλοί”. Πόσο αλήθεια είναι που καθημερινά αντικείμενα τα οποία βρίσκονται στο σπίτι του καθενός χωρίς καμία σημασία (σαν το χαρτί υγείας) ξαφνικά έγιναν ένα σύμβολο για το 2020! Όρισα εκ νέου το τι σημαίνει για μένα αυτό το οικιακό αντικείμενο απλά και μόνο με το να το κάνω εικαστική ψυχοθεραπεία (art therapy) μου», προσθέτει η δημιουργός του «The Escape Roll».

http://https://www.youtube.com/watch?v=V0AJrFBR2H8&t=8s

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -