Τι αλλάζει στο επίδομα ανεργίας – Οι προϋποθέσεις για την καταβολή του

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να έρθουν – κατά πληροφορίες – οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας το οποίο θα είναι πάνω από 479 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες για όσους εργάζονται με πλήρη απασχόληση.
Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται από τους ανέργους για να λάβουν υψηλότερο επίδομα από το ποσό των 479 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες μετά την απώλεια της πλήρους απασχόλησής τους θα είναι δύο.

Συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις για την χορήγηση του νέου αυξημένου επιδόματος ανεργίας κατά την διάρκεια των πρώτων έξι μηνών θα είναι:

-Η σύμβαση του εργαζόμενου να είναι πλήρους απασχόλησης και όχι με ευέλικτες μορφές, όπως η μερική και η εκ περιτροπής εργασία

-Η απασχόληση του να υπερβαίνει τα τέσσερα χρόνια

Με την υιοθέτηση αυτών των δυο προϋποθέσεων, το επίδομα ανεργίας που θα καταβάλλεται θα υπερβαίνει τα 550 ευρώ για τους πρώτους 6 μήνες.

Παράλληλα εξετάζεται με το νέο καθεστώς να αλλάξει και το ποσό του επιδόματος ανεργίας για όσους εργάζονται με μερική απασχόληση. Ο άνεργος που εργάζεται σήμερα με μερική απασχόληση και λαμβάνει αν απολυθεί επίδομα ανεργίας 479 ευρώ με το νέο καθεστώς δεν θα λάβει το ίδιο ποσό ανεργίας καθώς ο μισθός του είναι χαμηλότερος από το ποσό του επιδόματος ανεργίας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -