Τι ισχύει για τα σχολεία μετά το Πάσχα – Πότε θα είναι απαραίτητο το self test

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Στο θέμα της λειτουργίας των σχολείων στη νέα αυτή φάση της πανδημίας αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως ανέφερε, λόγω της διαφαινόμενης αποκλιμάκωσης της πανδημίας, μπαίνουμε σε νέα φάση όπου θα εφαρμόσουμε νέα πρακτική όπου ο έλεγχος για Covid θα επικεντρώνεται στα άτομα με συμπτώματα.

Τι ισχύει για τα self test 

Έτσι, όταν επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο μετά το Πάσχα, δεν θα υποχρεούνται πια σε τακτικό προσυμπτωματικό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο με τη χρήση των self test, αλλά ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος μόνο στα παιδιά με συμπτώματα.

Τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του ιού, όπως μάσκες, ο καλός αερισμός των τάξεων, η υγιεινή των χεριών θα συνεχιστούν. Όταν γυρίσουν τα παιδιά από τις διακοπές και καιρού επιτρέποντος, τα παράθυρα των τάξεων πρέπει να παραμένουν διαρκώς ανοιχτά.

Όμως, όλα τα μέτρα σχολαστικής ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, τόνισε η ίδια.

Στην περίπτωση δηλαδή παιδιού που διαγιγνώσκεται με Covid, ανέφερε η κα. Παπαευαγγέλου, θα εφαρμόζεται άμεσα έλεγχος σε όλους τους συμμαθητές με τη χρήση δύο αυτοδιαγνωστικών τεστ την πρώτη και την τέταρτη μέρα μετά τη διάγνωση του κρούσματος.

Σε έξαρση οι κοινές λοιμώξεις

Οι γονείς πρέπει να είναι σε επιφυλακή για να αναγνωρίσουν τυχόν συμπτώματα των παιδιών (πυρετό, συνάχι, κακοδιαθεσία…), τόνισε η κα. Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη έξαρση, σημείωσε, κοινών παιδιατρικών λοιμώξεων του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού τις τελευταίες εβδομάδες. 

Όπως είπε, αυτό συμβαίνει γιατί, μετά από δύο χρόνια σημαντικής μείωσης των κοινωνικών κι αθλητικών δραστηριοτήτων και αυστηρής χρήσης της μάσκας, έχουμε έχουμε χαλάρωση των μέτρων και αύξηση των επαφών του πληθυσμού.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -