Το Cine Paris ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά μετά από τρία χρόνια

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Όλα δείχνουν ότι ένα από τα πιο εμβληματικά θερινά σινεμά της Αθήνας θα επιστρέψει και πάλι κοντά μας αυτό το καλοκαίρι, μετά από τρία χρόνια απουσίας.

Φυσικά αναφερόμαστε στο Cine Paris, το οποίο μας είχε χαρίσει υπέροχες βραδιές κινηματογράφου στην διάσημη ταράτσα του στην οδό Κυδαθηναίων 22, στην Πλάκα, με θέα την Ακρόπολη!

Το θρυλικό σινεμά στην ταράτσα της Κυδαθηναίων, που κοιτούσε στα μάτια την φωτισμένη Ακρόπολη, λείπει από την ζωή των Αθηναίων εδώ και τρία συναπτά καλοκαίρια, ωστόσο αν όλα πάνε καλά πληροφορίες το θέλουν να επιστρέφει το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Το θρυλικό σινεμά της Πλάκας ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Constructionmag, το ακίνητο που φιλοξενεί στην ταράτσα του το Cine Paris ανακαινίζεται από την Anax Constructions και αναμένεται να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι του 2023.

«Το ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο ως νεότερο μνημείο. Σε ό,τι αφορά το σύνολο του έργου είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Ο γνωστός θερινός κινηματογράφος στην Πλάκα δεν λειτούργησε τα τρία τελευταία καλοκαίρια, αυτά του 2020, του 2021 καθώς και το φετινό» αναφέρει το ρεπορτάζ την ιστοσελίδας.

Το Cine Paris

Το ιστορικό θερινό σινεμά είχε γεννηθεί μετά από μία ιδέα ενός Έλληνα κομμωτή, ο οποίος είχε ζήσει πολλά χρόνια στο Παρίσι – εξού και το όνομα Cine Paris.

Το κτίριο χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60 εκεί όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα. Στα τέλη του ’60  κατά τη διάρκεια της κρίσης των θερινών κινηματογράφων είχε κλείσει, ανοίγοντας πολλά χρόνια αργότερα, το 1986, με νέο ιδιοκτήτη πλέον.

Από τότε λειτουργούσε ασταμάτητα μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, όταν και έγινε γνωστή η δυσάρεστη είδηση ότι μετά από τρεις δεκαετίες το θρυλικό σινεμά στην ταράτσα της Κυδαθηναίων δεν θα συνόδευε τα καλοκαίρια μας.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -