Saturday, 31 October 2025

«Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια»: Ξεκινάει η γιορτή της μουσικής και του χορού

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Με τη γιορτή της μουσικής και του χορού, που είναι αφιερωμένη στην παράδοση, αρχίζει ο φετινός «Ιούλιος των τραγουδιών και των χορών», ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια‒Οι Γέφυρες της Μουσικής» και στοχεύει στην πολιτιστική αναζωογόνηση της περιοχής.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου, στις 21:30 το βράδυ, η Χορωδία και η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» από τη Νέα Ιωνία Βόλου καθώς και ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς συναντούν τα χορευτικά συγκροτήματα, με τις αυθεντικές και μεγάλης εθνολογικής αξίας στολές τους, «Νηλεύς» από την Αγία ‘Αννα, «Το Λύμνι» από την Λίμνη, «Μάκιστος» και «Χρονοταξιδιώτες» από το Μαντούδι και «Χοροβίαι» από τις Ροβιές. Την καλλιτεχνική διεύθυνση των συνόλων «ΙΩΝΙΑ» έχει ο Νεκτάριος Δεμελής, ενώ μαέστρος της Χορωδίας «ΙΩΝΙΑ» είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Το Σύνολο «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2005 και περιλαμβάνει ορχήστρα, ορχήστρα νέων, μαντολινάτα, παιδική και εφηβική χορωδία, χορωδία ενηλίκων, τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων, θεατρικό εργαστήρι, τμήμα κρουστών σώματος και εργαστήρι παραδοσιακής μουσικής.

Στόχοι της «ΙΩΝΙΑΣ» είναι η διάσωση και διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, η μύηση των παιδιών στον κόσμο της μουσικής και η καλλιέργεια του αισθήματος της αλληλεγγύης και της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Το Σύνολο έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ χορωδιών και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιτυχημένες εμφανίσεις σε πολιτιστικά δρώμενα ανά την Ελλάδα αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για το υψηλό καλλιτεχνικό του επίπεδο. Επίσης, έχει διοργανώσει πολλές συναυλίες φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Δήμητρα Γαλάνη και Παυλίνα Βουλγαράκη στις 24 Ιουλίου

Ο «Ιούλιος των τραγουδιών και των χορών» συνεχίζεται στις 24 Ιουλίου με την Δήμητρα Γαλάνη που δίνει ραντεβού με τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας στην παραλία της Αγίας Αννας, για να παρουσιάσει μια συναυλία-αναδρομή στα ωραιότερα τραγούδια της μακρόχρονης καλλιτεχνικής πορείας της. Μαζί της, επί σκηνής, η Παυλίνα Βουλγαράκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μεγάρου επανέρχεται τον Σεπτέμβριο και θα διαρκέσει έως τις αρχές Νοεμβρίου, με εκπαιδευτικές δράσεις σε σχολεία και περισσότερες συναυλίες. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το σχέδιο «Το Μέγαρο στη Βόρεια Εύβοια- Οι Γέφυρες της Μουσικής» χρηματοδοτείται ειδικά από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο στηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΥΒΟΙΑ ΜΕΤΑ» της Επιτροπής Ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας με επικεφαλής τον Σταύρο Μπένο. Το πολιτιστικό πρόγραμμα του Μεγάρου υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας, τον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ‘Αννας καθώς και με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!