Το μουσείο Βαν Γκογκ μετατρέπει τα έργα του καλλιτέχνη σε άρωμα

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Μουσείο Βαν Γκογκ, αφιερωμένο στα έργα του διάσημου καλλιτέχνη, συνεργάζεται με τη βρετανική εταιρεία Floral Street για να κυκλοφορήσει τη δική του συλλογή θεματικών αρωμάτων.

Στόχος είναι να «προσφέρει έναν φρέσκο ​​και διαφορετικό τρόπο για να βιώσει κανείς της τέχνη του Βαν Γκογκ», δήλωσε η Emilie Gordenker, Γενική Διευθύντρια του μουσείου, σύμφωνα με το Artnet News.

Οι επιμελητές του μουσείου, ενώ δεν συμμετέχουν άμεσα στη διαδικασία, θα εργαστούν για να εξασφαλίσουν την ακρίβεια των λεπτομερειών που αντλούνται από τη ζωή του καλλιτέχνη.

«Είναι υψίστης σημασίας η φήμη του Βαν Γκογκ, της τέχνης του και του μουσείου να προστατεύονται και να αντιμετωπίζονται με μεγάλη προσοχή και σεβασμό», δήλωσε η Διευθύντρια Αδειών του Μουσείου, Marijn Veraart.

Παρόλο που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα μπορούσε κάποιος να μετατρέψει το εικαστικό έργο του Βαν Γκογκ σε άρωμα, δεν είναι η πρώτη φορά που το μουσείο κάνει μία πρωτοποριακή συνεργασία. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την εταιρεία υποδημάτων Vans, τις βαλίτσες Samsonite ακόμη και μια συλλογή Monopoly σε ύφος Βαν Γκογκ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στα τέλη της δεκαετίας του 90 υπήρχε μία σειρά με αρώματα Βαν Γκογκ, σύμφωνα με το Highsnobiety, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε αρκετά. Παρ’ όλα αυτά, η νέα συλλογή θα μπορούσε να γίνει ένα νέο ατού για τους επισκέπτες, που θα διαλέξουν τα αναμνηστικά τους από το κατάστημα δώρων του μουσείου.

Τα πρώτα αρώματα και τα αρωματικά οικιακά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα για αγορά τον Αύγουστο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -