ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΦΥΣΗ

Το μυστηριώδες δάσος στο Βέλγιο με τα πανέμορφα μπλε-μωβ άνθη

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτό το μυστηριώδες και παραμυθένιο δάσος υπάρχει. Ονομάζεται Hallerbos (ή Halle Forest στα ολλανδικά) και βρίσκεται στο Βέλγιο.

Το δάσος απέχει μόλις 20 λεπτά από το κέντρο των Βρυξελλών, όμως μόλις φτάσει κανείς στο μπλε δάσος είναι σαν να βρίσκεται σε άλλο χωροχρόνο. Το Hallerbos είναι «ντυμένο» με πανέμορφα αγριολούλουδα καμπανούλες, τα οποία ανθίζουν για περίπου 300-400 χρόνια και κάνουν το δάσος των 1.300 στρεμμάτων σαν πίνακα ζωγραφικής.

δάσος

Η πυκνή άνθιση των μπλε λουλουδιών στα εδάφη του δάσους είναι συνήθως ένας δείκτης ότι το εν λόγω δάσος είναι πολύ παλιό. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα δέντρα στην περιοχή είναι παλιά, μόνο ότι η περιοχή έχει παραμείνει συνεχόμενα δασώδης για τουλάχιστον 300-400 χρόνια. Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά του διάσημου αυτού πάρκου ήταν το 686 μ.Χ.

δάσος

Κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα περισσότερα από τα παλιά δέντρα του δάσους απομακρύνθηκαν από τις γερμανικές δυνάμεις. Ωστόσο, η αναδάσωση η οποία πραγματοποιήθηκε από το 1930 έως το 1950, έκανε εκ νέου το τοπίο μαγικό.

δάσος

Η ιδανική στιγμή για να το επισκεφτεί κανείς είναι την Άνοιξη και στις αρχές Καλοκαιριού κυρίως τις πρωινές ώρες που ο ήλιος τονίζει το μπλε – μωβ χρώμα των σπάνιων λουλουδιών. Η κοπή των λουλουδιών απαγορεύεται αυστηρά για να μην καταστραφεί η φυσική ομορφιά του τοπίου και οι επισκέπτες του μπλε δάσους μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τριών πολύχρωμων μονοπατιών πεζοπορίας.

δάσος

Οι συνθήκες ομίχλης είναι ιδιαίτερα καλές για τους φωτογράφους, δίνοντας στο δάσος μια μυστηριώδη και φανταστική ατμόσφαιρα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button