ΤΑΞΙΔΙΑ

Το πιο πολυτελές γιοτ τελευταίας τεχνολογίας στον κόσμο έχει σχήμα κανό

Αυτό το υπερπολυτελές γιοτ που έχει μήκος 113 μέτρα και μοιάζει με κανό βασίζεται στα αρχαία πλοία, αλλά έχει σύγχρονη εσωτερική διακόσμηση και τεχνολογία.

Το γιοτ Tuhura  είναι εμπνευσμένο από τα σχέδια των αρχαίων κανό συμπεριλαμβανομένων αυτών των ιθαγενών της Χαβάη, της Τόνγκα και της Σαμόα. Ο διακοσμητής εσωτερικών χώρων, Αχίλ Σαλβάνι συνδύασε την παράδοση με ένα σύγχρονο εσωτερικό.

Παρόλο που το σκάφος μοιάζει φουτουριστικό, δίνεται μια έμφαση στα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και παλιές τεχνικές, όπως τα υφαντά τατάμι δάπεδα.Μπορεί το σχέδιο του γιοτ να είναι παλιό, αλλά όλα τα υπόλοιπα μοιάζουν με έργα τέχνης. Για παράδειγμα, τα παράθυρα φαίνονται να χάνονται μέσα στο υπόλοιπο σκάφος. Περιλαμβάνει ένα σύστημα που παρακολουθεί τη συμπεριφορά των επιβατών για να ρυθμίζει πράγματα όπως ο φωτισμός και η μουσική.

Όλα τα παράθυρα στο κάτω κατάστρωμα είναι κατασκευασμένα από γυαλί τελευταίας τεχνολογίας που φαίνεται διαφανές στο εσωτερικό, αλλά αδιαφανές στο εξωτερικό. Η εσωτερική διακόσμηση του γιοτ βασίζεται κυρίως στην Ανατολική Ασία και τα νησιά του Ειρηνικού.Το όνομα «Tuhura» στην γλώσσα Μάορι σημαίνει «να ανακαλύπτεις, να εξερευνάς και να διερευνάς». Όσοι έχουν την τύχη να φιλοξενηθούν σε αυτό το σκάφος θα μπορέσουν να χαλαρώσουν στο πολυτελές περιβάλλον του που συμπεριλαμβάνει ένα τζάκι 180 μοιρών.

Το γιοτ προσφέρει αρκετό χώρο για τους φιλοξενούμενούς του. Επίσης, η μαύρη κατασκευή στο κατάστρωμα περιλαμβάνει εξωτερικούς χώρους διασκέδασης και υδρομασάζ.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button