Tripolitsa ISO 200: Διαγωνισμός φωτογραφίας για την Επανάσταση ’21

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Tripolitsa ISO 200 είναι το 1ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Τρίπολης με θέμα την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο εορτασμού της ιστορικής επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021), ο Δήμος Τρίπολης συνεργαζόμενος με το Two Side City Project πραγματοποιεί το 1ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Τρίπολης, το οποίο και θα υλοποιηθεί μέσω ενός πρωτοποριακού διαγωνισμού.

Θέμα του διαγωνισμού δεν είναι άλλο από την εξύμνηση του ελληνικού ιδεώδους, το οποίο υπερασπιζόμενοι οι πρόγονοί μας προέβησαν στο απονενοημένο διάβημα της ανύψωσης του αναστήματός τους απέναντι στον Οθωμανό κατακτητή.

Ο πρωτοποριακός χαρακτήρας του εν λόγω project έγκειται τόσο στις ιδιαίτερες προϋποθέσεις – προδιαγραφές τις οποίες θα πρέπει να πληρούν οι φωτογραφίες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό (συγκεκριμένη τιμή ευαισθησίας iso 200), όσο και στον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο με τον οποίο αυτές θα παρουσιασθούν, σε μεγάλες δηλαδή διαστάσεις (3×3) και φωτιζόμενες εσωτερικά έτσι ώστε να αποτελούν «μικρές οάσεις» τέχνης και φωτός στα κεντρικά σημεία της πόλης όπου θα εκτίθενται για μήνες.Τη σημαντικότητα του εγχειρήματος ενισχύουν οι συντελεστές – επιμελητές αυτού: Ο διεθνούς φήμης εικαστικός, γλύπτης και Αρκάς, Νικόλαος Φλώρος, είναι ο εμπνευστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, ενώ τρία ακόμη σημαντικά ονόματα στον χώρο της δημοσιογραφίας, της φωτογραφίας και όχι μόνον, απαρτίζουν την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού: ο Βαγγέλης Κύρης, διάσημος φωτογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό, που έχει συνδέσει το όνομά του έντονα με τα εικαστικά και τη μόδα, ο Βασίλης Κουτρουμάνος, πολυβραβευμένος φωτογράφος του αθλητικού ρεπορτάζ και πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτορεπόρτερ (Τιμητική Διάκριση Ίδρυμα Μπότση, 2017), και ο Γεώργιος Καραγιάννης, καθηγητής φωτογραφίας με διδακτικό έργο από το 1988, πολλές εκθέσεις και δημοσιεύσεις στο ενεργητικό του. Υπεύθυνος διαγωνισμού ο κος Θεόδωρος Τσάμης.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη για όλους, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ή ερασιτεχνικής ενασχόλησης με τη φωτογραφία. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς την εθνικότητα ή το κράτος διαμονής του συμμετέχοντα. Οι πνευματικοί κάτοχοι των διακριθέντων φωτογραφιών θα βραβευθούν.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τους όρους συμμετοχής δείτε εδώ

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -