ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΣΠΙΤΙ

«Villa Lambeti»: Tο σπίτι της Έλλης Λαμπέτη γίνεται boutique ξενοδοχείο

Ύστερα από ένα «μαραθώνιο» αδειοδοτήσεων, το 2022 πιθανότατα πρόκειται να λειτουργήσει ως boutique ξενοδοχείο το επιβλητικό νεοκλασικό, όπου έζησε η Έλλη Λαμπέτη στο Κολωνάκι.

Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής σε σχεδιασμό Κρίστιαν Χάνσεν των αρχών του περασμένου αιώνα, στην οδό Δελφών γωνία με Διδότου.

Το ακίνητο, από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά της Αθήνας, έχει πλούσια ιστορία συνδεδεμένη με την Έλλη Λαμπέτη, που έφυγε από τη ζωή το 1983. Εκεί, όπου έχει αφήσει την σφραγίδα της η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, πρόκειται να λειτουργήσει η «Villa Lambeti» από την εταιρεία «Hotelising,» έχοντας εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, με τελευταία την οικοδομική άδεια.Η Hοtelising -που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της διαχείρισης ξενοδοχείων τόσο με δικό της χαρτοφυλάκιο όσο και για λογαριασμό τρίτων με 21 μονάδες κυρίως σε νησιά- έχει υπενοικιάσει το ακίνητο και πρόκειται να προχωρήσει στις σχετικές, επίσημες ανακοινώσεις εν καιρώ.

Το εμβληματικό αρχοντικό, που είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο πριν από μερικά χρόνια, εν έτει 2015 όταν είχε αναρτηθεί πωλητήριο με 4,5 εκατ. ευρώ για να αλλάξει χέρια, θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο με 6 σουίτες και roof top με θέα, «τιμώντας την ιστορία αλλά και την αρχιτεκτονική του κτιρίου, δίνοντας μαθήματα αρχοντιάς και φινέτσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.Το υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Σύγχρονων Μνημείων έχει θέσει αυστηρούς όρους στο πλαίσιο της απόφασης με την οποία δόθηκε το πράσινο φώς για την αλλαγή χρήσης από κατοικία σε μονάδα βραχυχρόνιων μισθώσεων και τη μελέτη συντήρησης του χαρακτηρισμένου «ως έργου τέχνης  (σ.σ. με υπουργική απόφαση από το 1985) κτιρίου που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία στη συμβολή των οδών Διδότου και Δελφών».

Στην Αθήνα, η Hotelising ‘’χτίζει’’ το χαρτοφυλάκιό της σε κτίρια με ιδιαίτερο χαρακτήρια, με το πλάνο να περιλαμβάνει και άλλα ξενοδοχεία που αναμένεται να ανοίξουν στην ελληνική πρωτεύουσα από το 2022 και μετά.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button