ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Βούτηξε στο παγωμένο νερό για να σώσει σκυλάκι που ήταν κλειδωμένο σε κλουβί

Όταν Μπράιαντ Φριτς, καθηγητής φυσικών από το Ιλινόις, πήγε για ψάρεμα τον Νοέμβριο του 2019, δεν περίμενε ποτέ ότι θα βρει στο νερό ένα σκυλάκι κλειδωμένο σε ένα κλουβί.

Ο άντρας είχε πάει νωρίς το πρωί στη λίμνη Kaufman. Καθώς έριχνε τη πετονιά του για πολλοστή φορά, ο Μπράιαντ παρατήρησε ένα περίεργο κλουβί που μόλις επέπλεε μέσα στη λίμνη.

Το κεφάλι ενός τρομοκρατημένου σκύλου έβγαινε έξω από το κλουβί. Ο άντρας κατάλαβε ότι έπρεπε να επέμβει το συντομότερο δυνατό αφού όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο φαινόταν να βυθίζεται το κλουβί. Και έτσι, παρά το γεγονός ότι το νερό ήταν παγωμένο, ο Μπράιαντ βούτηξε στο νερό και κατευθύνθηκε προς το κλουβί.Μόλις το κλουβί μεταφέρθηκε στη στεριά, ο καθηγητής φυσικών είδε ότι ήταν ένα κουτάβι μέσα. Στο σώμα είχε εμφανή σημάδια κακής μεταχείρισης. Πιθανότατα κάποιος τον πέταξε σκόπιμα στη λίμνη σε μια προσπάθεια να τον ξεφορτωθεί.

Ο Μπράιαντ ειδοποίησε τότε το πλησιέστερο κτηνιατρείο, εξηγώντας ότι κουβαλούσε ένα μικρό σκυλί που χρειαζόταν άμεση θεραπεία για υποθερμία, ανοιχτές πληγές και πιθανώς άλλα προβλήματα υγείας. Το κουτάβι έτρεμε τόσο πολύ που ο Μπράιαντ αποφάσισε να πάει και να της αγοράσει μια ζεστή κουβέρτα.Ενώ οι κτηνίατροι την φρόντιζαν, ο άνδρας κάλεσε τη φίλη του Κρίσταλ και μαζί αποφάσισαν ότι αν το σκυλάκι επιζήσει θα το υιοθετούσαν. Ευτυχώς, ο σκύλος ανταποκρίθηκε καλά στη θεραπεία και ανάρρωσε εντελώς. Ο Μπράιαντ και η φίλη του αποφάσισαν να την ονομάσουν Ντόρι , σύμφωνα με τον χαρακτήρα της Disney στο «Ψάχνοντας τον Νέμο».

Η χειρονομία του Μπράιαντ ενέπνευσε επίσης μια καμπάνια υιοθεσίας που διοργάνωσε η Rover: «Παρακαλώ σκεφτείτε την υιοθεσία. Υπάρχουν τόσα πολλά καταπληκτικά ζώα που χρειάζονται σπίτι… Η ζωή σας θα βελτιωθεί σημαντικά, σας το υπόσχομαι. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά». 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button